Culoarea anului 2023: cum poti integra Viva Magenta in amenajarea interioara

Viva Magenta este declarata culoarea anului 2023. Astfel, am decis sa aducem in prim-plan cateva idei de amenajare interioara folosind aceasta nuanta.

Inca din anul 1999 se obisnuieste ca Institutul Pantone Color sa desemneze culoarea anului si sa dea tonul in materie de moda si amenajari interioare sau exterioare. Alegerea de anul acesta este una indrazneata, fata de culorile anului trecut (gri si galben). Multe persoane se feresc să adopte Viva Magenta – 18-1750 in tinutele lor sau in locuinte, mai ales ca iti capteaza atentia imediat si este o nuanta destul de puternica pentru unele persoane.

Cu toate acestea, iti prezentam cateva idei de amenajare in care poti folosi cu lejeritate Viva Magenta in amenajarea interioara a locuintei tale, indiferent ca este vorba de baie, bucatarie, living sau dormitoare.

Ce este Viva Magenta? Crezi ca te reprezinta?

La baza acestei nuante este, de fapt, culoarea rosie. Viva Magenta pare o combinatie intre mov, rosu si roz, dar la baza este un rosu purpuriu nuantat.

Intr-adevar este o nuanta puternica si indrazneata, care exprima un semnal de forta, dar si un echilibru intre rece si cald. Astfel, putem spune ca Viva Magenta este o nuanta neconventionala care poate combinata cu alte nuante, fie calde, fie reci (galben, gri pal, albastru, verde, rosu, roz etc.)

Acest „rosu animat” este o noua abordare a rosului pur, iar anul acesta Magenta doreste sa aduca putere, forta, o stare de bine, emotii pozitive si multe idei de design inedit.

Crezi ca te reprezinta aceste caracteristici? Atunci parcurge in continuare acest articol si afla cum poti integra Viva Magenta in casa ta, indiferent de stilul pentru care ai optat pana acu,

De ce Viva Magenta in 2023?

Cei de la Institutul Pantone Colour au decis ca Viva Magenta sa fie culoarea acestui an, datorita tendintelor in continua schimbare, care parcurg intreaga lume. Ei au considerat ca nuanta 18-1750 se regaseste intr-o multime de elemente naturale: de la flori si plante, pana la vopsea carmina, materii prime si chiar lumea digitala.

Indiferent daca este vorba de moda, amenajari interioare sau exterioare, putem vorbi despre un „Magentaverse” – universul in care Viva Magenta se regaseste chiar si in cele mai mici detalii.

Unul dintre avantajele utilizarii acestei culori este reprezentat de multiplele posibilitati de combinare. Astfel, culoarea anului 2023 poate fi asortata sau cobinata cu diferite culori, precum cele mentionate anterior.

Iar, un motiv pentru care merita sa alegi Magenta pentru amenajarile interioare este redat de caracteristicile acesteia: nu este puternica pentru corpul nostru sau pentru ochi, reprezinta frumosul naturii si este distractiva.

Cum poti integra Viva Magenta in amenajarea interioara?

Dupa cum spuneam, Viva Magenta este un rosu purpuriu nuantat la baza, astfel ca poti folosi produse in nuante de roz, mov si rosu.

Iata cateva idei de amenajare:

  • Poti opta pentru vopsirea peretilor intr-o nuanta Magenta ori pentru vopsirea unui singur perete, astfel incat sa obtii un perete-accent. Poti aborda acest aspect atat in dormitor, cat si in living.

Aici gasesti gama noastra de vopsele lavabile pentru interior si exterior, dar si pigmentii de care ai nevoie. Daca alegi sa vopsesti un singur perete din incapere in Viva Magenta, poti opta pentru alb sau gri pentru restul peretilor.


  • Cand vine vorba de gresie si faianta, poti alege pentru acasa din urmatoarele modele sau colectii: Happy, Tropicca, Opal, Artiga, Yalta, Muro Rojo, Palermo Red, Cologne Red sau modelele cu insertii aurii Royal Burgundy si Royal Dark Red.

Pe acestea le poti integra cu usurinta in intreg designul casei tale. Poti combina gresia si faianta Magenta cu alte modele in nuante deschise, mai calme, precum in imaginea de mai jos.

  • Viva Magenta este echilibrul dintre rece si cald, astfel ca poti alege sa combini nuantele de roz, mov si rosu cu orice alta culoare este pe placul tau.

Nu te gandi ca, pentru a fi in ton cu noile tendinte trebuie sa acoperi suprafete intregi in culoarea anului. Mici detalii sau mici suprafete acoperite, este destul pentru a obtine un aspect deosebit.

  • Alege pentru pardoseala ta gresia cu insertii aurii! Auriul si rosul se potrivesc de minune!


  • Apropo de auriu...

Pentru baia ta poti alege un set mobilier de baie rosu sau lila. Apoi, il poti asorta cu o baterie sanitara aurie si o cada freestanding rosie sau roz. Ori, poti alege doar unul dintre elemente, astfel incat Viva Magenta sa fie prezenta in casa ta, dar sa nu iasa in evidenta mai mult decat ti-ai dori. Stiai ca o cada freestanding iti ofera sentimentul de SPA? Nu mai sta pe ganduri si adu baii tale un plus de culoare!


  • Asorteaza peretele in nuanta Magenta cu un parchet laminat in nuanta deschisa, clada, precum albbej, crem, stejar auriu, gri deschis sau o combinatie intre acestea.

Creeaza chiar la tine acasa un Magentaverse, exact asa cum ti-l doresti, cu ajutorul produselor din portofoliul nostru! Culoarea anului poate fi adoptata in amenajarea interioara prin cele mai mici detalii.

Alege produsele Regata pentru a-ti amenaja locuinta exact cum ti-ai dorit, in ton cu noile tendinte!