Distantiere

Distantierii sunt accesorii esentiale in procesul de montare a gresiei si faiantei, care asigura spatierea uniforma intre placile ceramice. Cunoscuti sub denumirea de “distantieri” sau “distantiere”, acestia sunt elemente necesare pentru alinierea precisa si uniforma a placilor de gresie si faianta, asigurand un finisaj perfect in placarea pardoselii si a peretilor.

In aceasta categorie, Regata iti pune la dispozitie distantieri pentru gresie si faianta cu dimensiuni de la 1 mm la 5 mm. Aceasta varietate de dimensiuni permite spatierea optima, in functie de estetica dorita.

Rolul distantierilor de gresie si faianta

Indiferent de complexitatea proiectului de amenajare, distantierii pentru gresie si faianta sunt accesorii necesare. De la proiecte de renovari interioare, pana la constructii noi, utilizarea distantierelor pentru montarea placilor ceramice este indispensabila. 

Distantierele au rolul de a pastra o latime constanta a spatiului dintre placile ceramice pentru pardoseala sau perete, asigurand un aspect estetic placut, dar si o montare corecta si durabila. Aceste accesorii pentru rosturi sunt potrivite pentru toate tipurile de gresie si faianta.

Cum aleg distantierii potriviti pentru proiectul meu?

In functie de caracteristicile placilor ceramice, alegerea distantierilor potriviti joaca un rol important in obtinerea rezultatului estetic dorit.

Distantieri mici pentru placi ceramice rectificate

  • Pentru placile creamice rectificate se pot folosi cu succes distantieri mici de 1 mm. Placile rectificate de gresie si faianta au muchiile atent prelucrate astfel incat sa fie simetrice si sa formeze unghiuri drepte de 90 de grade. Folosirea distantierilor minimi de 1 mm permite apropierea dintre placi astfel incat se creeaza un efect vizual unitar si continuu pe intreaga suprafata. 

Distantieri mai mari pentru placile ceramice nerectificate

  • Pentru placile ceramice cu muchiile nerectificate se racomanda utilizarea unor distantieri mai mari. Acestia corecteaza vizual neregularitatile placilor de gresie si faianta, contribuind astfel la obtinerea unui finisaj uniform si estetic.

Se folosesc distantiere pentru gresie si in proiectele exterioare de amenajare?

Distantierii pentru placi ceramice pot fi utilizati in diferite medii si situatii. De la amenajari interioare precum baie, bucatarie, living sau alte spatii, pana la zone exterioare precum terasa, piscina sau fatada unei constructii, acestia asigura un rezultat final profesional.

Cum se folosesc distanterii pentru gresie si faianta?

Utilizarea distantierelor pentru montarea placilor ceramice este un procedeu simplu, dar indispensabil pentru a obtine un finisaj precis al proiectului de amenajare.

  1. In primul rand trebuie ca rostul dintre placi sa fie curat.
  2. Apoi se aseaza distantierii intre placile ceramice, inainte de fixarea acestora cu adeziv. Asigura-te ca acestia sunt pozitionati uniform.
  3. Dupa uscarea adezivului, se indeparteaza cu atentie distantierii.

 

Utilizarea distantierilor adecvati poate face diferenta intre un finisaj perfect si unul neuniform. Aceste accesorii sunt esentiale in procesul de montare a placilor de gresie si faianta, contribuind semnificativ la aspectul estetic si la durabilitatea lucrarii.

Impreuna cu celelalte accesorii de gresie si faianta precum chitul de rosturi si profilele, distantierele completeaza necesarul pentru orice proiect de placare a pardoselii si a peretilor cu placi ceramice.

 

Profita de avantajele cumparaturilor online si primesti direct la tine acasa tot ce ai nevoie pentru proiectul tau de amenajare. Livram in toata tara!

Vezi mai multe Vezi mai putine
Filtreaza dupa Vezi filtrele

20 produse

Stoc epuizat

Distantieri pentru placi ceramice 1mm

4,70 lei / buc