Sfaturi si idei de care sa tii cont pentru o amenajare interioara pe placul copiilor

Atunci cand se apropie momentul in care ne apucam de renovarea interioara a casei trebuie sa luam in calcul foarte multe aspecte, chiar si prezenta celor mici, unde este cazul.

Copiii ne fac viata mai frumoasa si ne fac sa ne simtim impliniti. Insa, in primii lor ani de viata, acestia sunt curiosi, dar foarte firavi si sensibili. Din cauza curiozitatii lor de a face cunostinta cu orice obiect din jurul lor, ei se pot lovi sau pot inghiti obiecte de mici dimensiuni.

Chiar daca le vom lua  jucariile din mana, ei isi vor gasi alta ocupatie, care poate influenta mediul ambiant: pot desena pe pereti sau pe pardoseala, pot varsa lichide sau chiar pot zgaria mai multe suprafete, pe care dorim sa le pastram fara defectiuni.

De aici intervin si dilemele cu privire la materialele potrivite pentru amenajare, atunci cand cei mici sunt in preajma.

Pentru a scapa de dileme, noi va oferim cateva sfaturi si idei pentru amenajarea interioara de care sa tineti cont atunci cand va apucati de renovare si cei mici sunt in centrul atentiei:

  • In primul rand, ganditi-va la stilul pe care doriti sa-l alegeti, la design-ul preferat, pe care sa-l puteti adapta si la preferintele copiilor. Puteti alege sa vopsiti peretii mai colorati, pentru incantarea lor, iar podeaua sa aiba culori vii sau chiar desene destinate copiilor. Chiar si tavanul fals este o alegere buna pentru amenajarea interioara. Acesta se gaseste in modele diferite, pentru a acoperi gusturile fiecarei persoane si pentru a se potrivi perfect cu intreaga incapere. Tavanul fals este o solutie potrivita si pentru protejarea tavanului initial.
  •  Apoi, puteti lua in calcul schimbarea  „portalului” catre  „taramul jucariilor”. Mai exact, puteti schimba usile interioare, pe care copiii le vor crede „porti” spre tinutul lor preferat, unde vor fi inconjurati de prietenii lor cei mai buni. Usile de interior ar trebui sa aiba geamuri micute, pentru a lasa lumina sa treaca dintr-o incapere in cealalta.
  • Puteti opta pentru un design diferit in fiecare camera, insa pe acelasi stil.
  • Baia copiilor trebuie sa cuprinda mobilier  simplu, dar la nivelul celor mici.

 

Pentru acoperirea suprafetelor peretilor puteti folosi vopsea lavabila de diferite culori, rezistenta la pete si la murdarie. Incercati sa folositi nuante mai calde, nu aprinse.

Cei mici vor dori sa deseneze pe pereti cu marker-ul sau creioane colorate diferite obiecte din imaginatia lor, insa nu vom fi foarte incantati de ideea de a curata aceste suprafete sau de a acoperi iar, si iar, si iar. De aceea, Riti recomandam vopseaua lavabila anti-mucegai, care acopera uniform intreaga suprafata a peretilor, dintr-o singura aplicare si nu absoarbe petele sau aburii.

Gresia si parchetul sunt cele mai cunoscute tipuri de pardoseala. Pentru camera copiilor, tipul de pardoseala indicat este parchetul, deoarece acesta este mai „moale” si mai cald decat gresia. Poti alege parchetul laminat pentru copiii, pe care sunt reprezentate cateva desene cu animale. Aceste desene ii vor atrage pe cei micuti si ii vor bucura de fiecare data cand le vor vedea. Parchetul laminat Vintage VN 805 Arena este un parchet cu grosimea de 8 mm si prezinta durabilitate si rezistenta la pete, zgarieturi, raze solare si UV, la impact mecanic si chiar la roti de scaun.

Tavanul fals potrivit pentru camera copiilor este cel cu stelute, deoarece acesta va imita cerul pe timp de noapte, iar micutii isi vor imagina ca privesc cerul atunci cand parintii le vor citi povesti de adormit.

Portalurile spre celelalte taramuri, potrivite pentru o casa in care cei mici sunt prezenti, sunt cele realizate din lemn si de preferat, cu geamuri pentru a permite trecerea luminii dintr-un „taram”, in celalalt. De asemenea, culoarea usii de interior ar trebui sa fie deschisa, pentru a crea un mediu ambiant cald si primitor.

In baia copiilor puteti amplasa placi ceramice de culoare deschisa. Acestea, gresia si faianta, se vor potrivi perfect cu un mobilier de baie de culoare alba. Si pentru ca noi ne gandim atat la clientii nostri, cat si la copiii acestora, am adus in depozitele noastre un set sanitar complet, special pentru cei mici. Acesta cuprinde vas-ul WC, rezervorul WC cu mecanism si un capac alb, cu finisaj lucios. Astfel, copiii vor invata sa utilizeze corect toaleta. 

Intr-o locuinta sunt foarte multe elemente care de care trebuie sa avem grija. Mai ales atunci cand locuiesc si copii in ea. Asadar, trebuie sa gasim o solutie prin care sa putem imbina stilul nostru preferat cu elemente colorate, speciale pentru distractia si bucuria celor mici.

Cand micutii nostrii sunt fericiti, suntem si noi. De cele mai multe ori, mediul ambiant ne reprezinta personalitatea si ne ofera o stare de bine sau de plictiseala. Acest lucru depinde doar de noi si de creativitatea noastra!

 

Acceseaza www.regata.ro si alege-ti produsele potrivite stilului tau preferat, pentru amenajarea interioara a casei tale!

Sursa foto 1: artdecozone.ro