Parchetul rezistent la apa – parchetul ideal pentru baie si bucatarie
 
Parchetul, in special parchetul laminat, este una dintre cele mai comune si indragite tipuri de pardoseala, datorita proprietatilor si caracteristicilor lor, dar si pretului accesibil si duratei lungi de viata.
De foarte multe ori, intentia de a monta parchet laminat in baie sau in bucatarie a fost lasata deoparte din cauza consecintelor: parchetul se umfla sau se deterioreaza in contactul cu apa sau cu alte lichide, mai ales ca in cele doua incaperi umezeala este prezenta aproape zilnic. Astfel, noi am dorit sa dam uitarii aceste consecinte si tocmai de aceea ne-am marit gama de parchet laminat prin aducerea unor noi modele, rezistente la apa si cu garantie de utilizare de peste 25 de ani.
 
Acum, ideea montarii parchetului in baie sau in bucatarie este posibila. Cum? Ei bine, acest tip de parchet laminat este special, datorita mai multor aspecte: este foarte usor de intretinut si curatat, este rezistent la diversi factori, face parte din clasa de trafic AC 6, clasa 33, are garantie pe viata, prezinta un design unic, care nu poate fi imitat si detine multe alte proprietati interesante, care face aceasta pardoseala sa fie perfecta pentru orice tip de locuinta, spatiu commercial, birou etc.
 

 
Rezistenta la diversi factori de mediu
In primul rand, trebuie sa mentionam ca acest parchet este rezistent la apa si la alte lichide, ceea ce inseamna ca nu se va umfla sau deteriora in contactul cu acestea. Acest aspect este posibil datorita unui tratament hidrofob la care au fost supuse toate placile de parchet in procesul de realizare, in scopul de a preveni umflarea si de a oferi un plus de rezistenta la suprafata. Pe langa acest avantaj pe care il ofera tratamentul, avem posibilitatea de utiliza si sisteme de incalzire radiante sau sisteme de incalzire in pardoseala. Grosimea de 8 mm a placilor de parchet este ideala pentru incalzirea in pardoseala. 
 
In plus, materialul din care este produs acest tip de pardoseala face parte dintr-o clasa superioara a materialelor si ofera rezistenta crescuta la zgarieturi, impact mecanic, arsuri de tigara, pete, abraziune, fenomenul de inghet-dezghet si multi alti factori de mediu. Totodata, detine si proprietati ignifuge, antibacteriene, antistatice, antialergice, impermeabile si termice.
Asadar, daca pana acum ti-a fost frica sa alegi parchetul pentru acasa din cauza jucariilor celor mici sau din cauza animalelor de companie, acum a venit timpul sa uiti de aceasta teama, mai ales ca si clasa de trafic AC6 isi spune cuvantul.
 

 
AC 6, clasa 33 – trafic intens
Clasa de trafic masoara rezistenta in timp, la trafic (circulatie) a parchetului. Clasificarea se incadreaza intre AC 1 (cea mai mica rezistenta) si AC 6 (cea mai rezistenta clasa).
Astfel, ne putem da seama ca parchetul laminat din clasa AC 1 poate fi montat in incaperile din locuinta care sunt cel mai putin circulate, iar parchetul clasificat AC 6 poate fi montat chiar si in spatii comerciale sau rezidentiale, birouri sau orice alt spatiu, indiferent de trafic.
In plus, clasa AC 6 vine la pachet si cu alte specificatii mai sus mentionate, mai putin intalnite la celelalte clase.
AC 6 este clasa de top a parchetului, de aceea vine la pachet cu garantia de peste 25 de ani de utilizare.
 
Garantia pe viata a parchetului laminat
Garantia pe viata oferita parchetului laminat este prea putin intalnita. Insa, noua gama de parchet detine caracteristici tehnice deosebite si multiple tratamente aplicate placilor, care ii prelungesc semnificativ durata de viata si de utilizare.
Garantia de peste 25 de ani de utilizare a unui produs, este deja considerata a fi garantie pe viata, in cazul uzului domestic.
Aceasta este valabila in cazul montarii parchetului efectuat de catre o firma autorizata.
 

 
Design unic
Pe langa toate aspectele interesante pe care le detine aceasta gama de parchet laminat, trebuie sa mentionam ca designul fiecarui model este unic si nu poate fi imitat. Acesta reda perfect designul modern, rustic sau chiar vintage, prin intermediul nuantelor si finisajelor utilizate, dar si prin emularea perfecta a nucului, ciresului, ulmului, castanului, artarului, fagului, parului sau chiar a maslinului.
In plus, aceasta a fost creat cu o mima artizanala menita sa reziste in timp si sa-si pastreze frumusetea naturala si toate specificatiile tehnice. Gama ofera solutii decorative originale exlcusive, care emana rafinament si elegant, in orice incapere ar fi montata.
Astfel, poti alege pentru acasa parchet cu aspect de marmura, gresie, beton, mozaic etc.
 
Tot la design unic putem incadra si forma placilor de parchet din aceasta gama, care este diferita in functie de modelul ales. De asemenea, sistemul de ancorare al placilor este cu totul deosebit si ofera o rezistenta crescuta la tractiune. In plus, la frumusetea acestor placi, dar si la aspectul unic contribuie si tehnologiile brevetate utilizate, precum micro-bevel, interplank, multidirection si multe altele.

Cum montam parchetul?
Chiar daca este un parchet deosebit, nu inseamna ca trebuie sa ne facem griji cu privire la montarea acestuia. Ba din contra. Datorita sistemului de imbinare al placilor, acesta se va putea monta foarte usor, intr-un timp relativ scurt, in comparative cu celelalte modele de parchet.
De cele mai multe ori, montajul reprezinta un avantaj semnificativ al produselor in cauza.
Imagineaza-ti ca scutesti timp si energie, si ai posibilitatea de ajustare a costurilor de montare, datorita usurintei cu care se poate efectua acesta. De asemenea, nu este nevoie de lucrari speciale sau de materiale auxiliare pentru a finaliza montajul acestuia tip de parchet laminat. Acest aspect face din aceasta gama de parchet, gama perfecta pentru orice incapere din locuinta sau pentru orice tip de spatiu, fie commercial, fie residential, comparative cu alte tipuri de materiale pentru podele.
 
Intretinerea corecta a parchetului laminat
Stim ca am spus ca acest parchet detine proprietati si detalii tehnice deosebite, comparativ cu alte modele sau game de parchet, insa, nu trebuie sa ne gandim ca putem trata pardoseala in orice mod, fara sa avem putina grija sau fara sa o intretinem corespunzator.
In cazul in care efectuam ingrijirea periodica a pardoselii trebuie mai intai sa indepartam murdaria sau Praful depus cu ajutorul unor produse de curatat non-abrazive, precum lavete din microfibra, mop uscat moale sau o matura cu perii foarte moi. Abia dupa acest process, putem curate propriu-zis pardoseala. Insa, trebuie sa fim atenti sa stoarcem bine mopul si sa nu folosim mop cu abur cald. Acesta duce la dgradarea rapida a oricarei pardoseli. De asemenea, nu trebuie sa folosim solutii de curatare care contin substante care decoloreaza sau ataca pardoseala.
Putem apela, mai simplu, la apa calduta sau la solutiile speciale pentru parchet.
 
In cazul in care reamenajezi locuinta sau renovezi, poti acoperi intreaga suprafata a pardoselii cu o folie de protectie, astfel incat sa nu fie provocata degradarea timpurie a parchetului din cauza unor materiale grele sau greu de curatat.
Atentie, insa, si la mutarea mobilierului sau a obiectelor de mari dimensiuni care au si o greutate destul de mare! Daca le tarasti pe pardoseala, este posibil sa provoci zgarieturi adanci in materialul pardoselii.
O intretinere corespunzatoare si regulata, poate prelungi durata de viata a unui produs.
Recomandam respectarea unui set de reguli minime in vederea intretinerii parchetului laminat, pentru a te putea bucura cat mai mult de frumusetea acestuia si de proprietatile sale deosebite.
 
Parchetul laminat despre care am discutat, reprezinta produsul ideal pentru reformarea oricarei incaperi interioare, datorita materialului de calitate superioara folosit in realizarea acestuia. Drept urmare, aceasta gama de parchet laminat detine cele mai bune calitati si specificatii tehnice, comparativ cu alte materiale pentru pardoseala si este vazut drept o investitie de o viata.
 
Intra pe site-ul nostru, www.regata.ro, si alege pentru acasa modelul de parchet laminat care ti se potriveste! Suntem sigur ca aceasta gama de parchet iti va schimba perceptia asupra parchetului, in general si va schimba cu totul designul casei tale.
 
Te asteptam peste cativa ani sa ne spui experienta ta!