Gresie sau parchet. Cum alegi pardoseala perfecta pentru fiecare camera

Daca planuiesti sa-ti amenajezi sau sa iti renovezi casa, probabil deja te-ai intrebat care este pardoseala cea mai potrivita pentru living. Podeaua reprezinta o suprafata mare din intreaga incapere, asa ca materialul cu care va fi acoperita trebuie sa fie adecvat decorului camerei, dar si stilului tau de viata.

Gresia si parchetul se numara printre cele mai populare optiuni pentru podeaua din living, motiv pentru care in acest articol iti prezentam avanatajele si dezavantajele fiecarei optiuni sit e sfatuim cum sa alegi in functie de nevoile si preferintele tale.

Living

Daca stii deja ca spatiul in care urmeaza sa renovezi va fi supus unui trafic intens, datorita faptului ca ai mai mereu oaspeti si esti o gazda primitoare, atunci gresia pe care o poti comanda online, este materialul pe care ti-l recomandam pentru livingul tau.

Daca living-ul tau este destul de spatios, poti utiliza cu usurinta covoare ceramice din patru sau sase placi care vor asigura, cu siguranta, un aspect deosebit si uimire pe chipul oaspetilor tai.

Gresia se spala si se intretine destul de usor, este foarte durabila si nonalergenica, insa este rece. Daca totusi optezi pentru acoperirea living-ului cu gresie, va trebui sa alegi si un covor.

Dormitor

Dupa o zi de munca si dupa indeplinirea tuturor task-urilor zilnice, nu ne dorim decat sa avem parte de liniste si caldura. Asa ca cea mai populara alegere pentru dormitoare este parchetul laminat, datorita durabilitatii si aspectului placut. Acoperirea cu parchet laminat a pardoselii din dormitor innobileaza camera si ii ofera un aer cald si primitor. Datorita versatilitatii sale, parchetul se potriveste oricarui stil de deisign interior si este prietenos la atingere, astfel ca vei putea calca fara probleme cu talpile goale pe parchet sau pe covoarele pufoase din dormitor, chiar si iarna.

Ca dezavantaje, parchetul cu care este acoperita podeaua va trebui curatat ceva mai des, decat daca pardoseala ar fi acoperita cu gresie. Podelele acoperite cu parchet laminat sunt destul de rezistente a zgarieturi si lovituri, dar nu susnt invulnerabile la socuri mecanice puternice.

Camera copilului

Usor de intretinut si usor de instalat, pardoseala laminata poate fi o alegere potrivita pentru orice incapere din locuinta. Parchetul laminat este alegerea potrivita pentru camera copiilor, iar noua gama de parchet Vintage este alegerea potrivita pentru pardoseala din dormitorul copiilor.

Pardoseala unei camere pentru copii trebuie sa fie una personalizata, colorata, reprezentata de diferite animale, personaje sau chiar imagini intregi.

Pentru copiii ceva mai mari, in loc de un parchet laminat cu model, puteti opta pentru o pardoseala cu litere din alfabet, care va pot ajuta sa stimulate creativitatea copiiilor cu diferite jocuri educative.

Bucatarie

Bucatariile clasice sunt acoperite cu gresie si faianta, dar in ultimul timp stilul designerilor de interior s-a schimbat destul de mult. Acum, trendul este reprezentat de acoperirea bucatariei cu parchet.

Dacă optezi pentru placarea pardoselei cu parchet, ai nevoie de un parchet rezistent la umezeală, lovituri si căldură. Parchetul în bucătărie oferă senzația de podea caldă, iarna cât și vara, fără să folosiți încălzire în pardoseală. Datorită uniformității cromatice, poți avea un aspect uniform, o singură podea pe toată suprafața locuinței.

Aantajele montarii parchetului laminat in bucatarie

Parchetul se montează și se demontează cu ușurință față de gresie unde se depune un efort destul de mare. Daca apar probleme la nivelul instalației sau al țevilor din podea, acestea se rezolvă mult mai ușor, nefiind necesare unelte sau echipamente pentru îndepărtarea parchetului. Un alt avantaj al parchetului laminat este că acesta se poate monta pe orice podea, peste pardoseala deja existentă. Ex: marmura, granit, gresie, etc.

Gama variată de parchet laminat poate fi asortată foarte ușor cu ușile, mobilierul sau orice decor deja existent în bucătărie. Parchetul laminat cu clasa de trafic AC4/Clasa 32 este mult mai rezistent la impact decât gresia care se ciobește, atunci când scăpăm anumite obiecte pe podea.

La montarea parchetului nu ai nevoie de adeziv sau chit, acesta se asamblează cu ușurință, fără a pierde prea mult timp. Pentru un impact vizual bogat puteți amenaja bucătăria într-un stil modern, folosind o combinație intre gresie și parchet.

Un spațiu generos în bucătărie vă oferă posibilitatea delimitării zonelor cu trafic; placând pardoseala cu parchet, iar zonele unde se amplasează mobila cu gresie. Datorită confortului pe care îl oferă parchetul, nu va fi nevoie sa alegeți covoare neinspirate care nu se potrivesc designului bucătăriei dumneavoastră.

Pentru înfrumusețarea bucătăriei, recomandăm alegerea unui covor ceramic, viu colorat care poate defini cu succes întregul stil al camerei și poate deveni centrul de interes pentru privitor.

Indiferent de alegerea facuta la REGATA gasesti o gama variata de gresii si parchet laminat. Descopera reducerile pe care ti le-am preagatit luna aceasta si achizitioneaza pentru casa ta gresie vitrificata, placa murala si parchet laminat, precum si accesorii pentru parchet, acum cu reduceri epice!