15 motive pentru care merita sa alegi gresia de dimensiuni mari

Cand vine vorba despre amenajarile interioare, foarte multi dintre noi alegem sa folosim gresia, in detrimentul parchetului, atat pentru acoperirea pardoselilor, cat si pentru acoperirea peretilor. Gresia este o placa ceramica, mai dura si mai densa decat parchetul, de aceea este optiunea potrivita casei noastre, in viziunea multora.

Placile de gresie pot fi realizate din ceramica, pasta alba sau rosie. Insa, cea mai rezistenta si cea mai apreciata placa de gresie este cea din ceramica.

Placile ceramice sunt unele dintre cele mai versatile, rezistente si non-poluante materiale disponibile pe piata. Acestea sunt foarte cautate datorita caracteristicilor pe care le prezinta, dar si pentru gama larga de forme, modele si marimi in care se gasesc. Totodata, acestea vor oferi un efect unic, placut si elegant oricarei incaperi in care vor fi amplasate.

Recent, designerii de amenajari interioare pun accent pe gresia de dimensiuni mari si foarte mari, datorita avantajelor pe care acestea le ofera si aspectului de continuitate si uniformitate.

Daca tot am adus in discutie avantajele placilor ceramice de dimensiuni mari, iata alte cateva atuuri pe care trebuie sa le stii despre acestea:

 

  • Placile ceramice sunt mult mai rezistente la trafic si la zgarieturi, de aceea pot fi amplasate in diferite incaperi, cum ar fi baia, bucataria, living-ul, biroul etc.;
  • Gresiile si faiantele prezinta rezistenta crescuta la apa, zone umede sau cu aburi, dar si la ciclurile de inghet/dezghet (chiar si in sauna sau terase);
  • Se intretin foarte usor si pot fi curatate atat cu apa calda, cat si cu produse chimice, dure, fara sa se piarda din calitate;
  • Nu sunt inflamabile;
  • Materialul ceramic va ramane neschimbat in timp, fara sa isi piarda din proprietati, chiar daca va fi expus la raze UV sau la diferite conditii meteo;
  • Placa ceramica nu va absoarbe lichidele si nici nu va dezvolta bacterii;
  • Este potrivita pentru amplasarea pe pardoseala dotata cu sistem de incalzire, deoarece nu creeaza o bariera protectoare trecerii caldurii;
  • Sunt mult mai igienice datorita spatiului redus dintre placi si mai usor de curatat;
  • Timpul de instalare al acestor placi este redus, deci amenajarile interioare vor fi mai rapide si placute;
  • Datorita marimii, placile ceramice vor creea efectul unui mediu mult mai spatios.

 

Acum ca stim avantajele acestor placi ceramice, pentru ce dimensiuni vom opta?

Cand spunem placi ceramice de dimensiuni mari si foarte mari, ne putem referi la placile de marimea 80 x 80 cm , 60 x 120 cm sau 120 x 240 cm.

 

 

Noi, echipa #Regata, ne gandim mereu la tine si la nevoile tale, de aceea suntem in pas cu trendurile. Am adus in depozitele noastre noi modele de gresie cu dimensiunea de 120 x 240 cm, care sa ofere locuintei tale un aspect unic, elegant si modern.

Aceste placi ceramice sunt portelanate, vitrificate si rectificate, cu aspect de marmura.

Prin procesul de vitrificare, placile ceramice au trecut prin coacere la temperaturi inalte, in urma caruia placile au devenit mai dense, mai dure si mai durabile.

Procesul de rectificare vine sa corecteze (sa rectifice) forma placilor ceramice, astfel incat acestea sa fie perfect dreptunghiulare si fara greseli. Datorita acestui proces, gresia se poate monta si fara distantieri ceramici.

De asemenea, in urma acestor doua procese esentiale pentru calitatea unei astfel de placi, clasa de uzura este ridicata (majoritatea placilor au clasa de uzura PEI IV), indicele antialunecare este ridicat (R10).

Dupa cum spuneam, aceste placi ceramice de dimensiuni mari imita perfect marmura si ofera un aspect elegant, rafinat si modern locuintei tale.

 

In depozitele noastre vei gasi placi ceramice cu finisaj lucios, dar si cu finisaj mat.

Gresia vitrificata Living Digital Calacatta Elite Book Match A merita sa fie achizitionata impreuna cu Gresia vitrificata Living Digital Calacatta Elite Book Match B pentru a crea o imagine completa, uniforma si continua, pe intreaga suprafata pe care vor fi amplasate. Aceste doua modele de gresie se imbina perfect si sunt disponibile in doua tipuri de finisaje: lucios si mat.

Culoarea predominanta majoritatii placilor ceramice este culoarea alb, insa modelul este diferit. Asa ca iti vei putea gasi foarte usor modelul preferat de gresie de dimensiuni mari.

Desi multi dintre noi ne ferim de culoarea alb, din cauza intretinerii dificile, aceste placi ne scapa de grija eventualelor neplaceri cauzate de trecerea timpului (pierderea culorii sau a calitatii finisajului) sau de produsele de curatare chimice, dure. Datorita proceselor amintite anterior, aceste placi ceramice vor avea o perioada lunga de utilizare, fara deteriorari. Ele prezinta rezistenta crescuta la zgarieturi, la impact, la produse chimice si la orice factori de mediu.

Inainte de a incepe renovarea sau de amenajarea interioara a locuintei noastre, trebuie sa ne documentam bine cu privire la materialele pe care le vom folosi. Totodata, trebuie sa stim sigur in ce stil vom decora zona interioara casei si ce fel de pardoseala se potriveste cel mai bine stilului ales.

Noi, echipa Regata, venim in ajutorul tau cu informatii despre gresie si parchet, care speram sa-ti fie de folos, inaintea inceperii renovarii casei tale. 

Astfel, dupa ce te-ai inarmat cu informatii, achizitioneaza-ti produsele preferate din cadrul magazinului nostru online, iar noi ne ocupam de livrare!

 

Comanda online noile modele de gresie chiar din confortul casei tale!