Tendintele anului 2022 in materie de gresie: luxul si naturalul primeaza in anul urmator

Peretii si pardoseala casei joaca un rol foarte important in design-ul locuintei, fie ca este vorba despre interiorul sau exteriorul casei. Alegerea gresiilor potrivite pentru acasa, in special pentru pardoselile din dormitor, bucatarie si living poate fi dificila, mai ales ca exista o varietate asa de mare de optiuni.

Placile ceramice reprezinta o investitie pe termen mediu lung in ce priveste mentenanta usoara si un spatiu igienic. Asadar, alege-ti cu atentie modelele de gresie pe care vrei sa le montezi acasa.

Specialistii in domeniu deja au conturat o lista a modelelor de gresie care vor fi la mare cautare in anul care urmeaza.

In cazul designului interior, placile ceramice tind sa ocupe o suprafata din ce in ce mai mare in orice casa, avand in vedere ca sunt mult mai  simplu de curatat si de intretinut decat parchetul, spre exemplu.

In privinta culorilor alese, specialistii recomanda atat culorile neutre, cat si culorile foarte vii; eventual chiar si alternate in cadrul aceluiasi design, cu finisaj lucios; menit sa creeze un spatiu de bucurie, prin culorile vii si modul in care refelecta lumina.

Urmand aceste linii, specialistii au identificat patru trenduri care isi vor pune amprenta in cazul design-ului interior in anul 2022.

Natural

Trebuie sa aducem cat mai mult natura in casa noastra,iar pentru asta placile de ceramica pe care le alegem pentru pardoseli si pereti ar trebui sa fie, predominant, in culori calde si apropiate de cele natura; aici recomandarile sunt pentru gresiile cu aspect de parchet, a caror culoare aduce lemnul in casa noastra si gresiile tip piatra, care vor aduce un plus din natura si in design-ul interior.

Eleganta si rafinament

Fara sa pierdem cautarea naturalului, prevaleaza luxul in materie de design interior. Fara extravagante si cu materiale atemporale nu riscam sa pierdem eleganta, asa cum este in cazul gresiilor cu aspect de marmura si cu insertii subtile (vene) de auriu sau gri. Un alt aspect al acestui trend este opulenta finisajului lucios care creeaza un efect metallic, aspecta care sigur va diferentia casa ta de altele.

Fiindca suntem tot timpul prezenti la majoritatea targurilor si expoziitilor de design interior, deja am prevazut acest trend bazat pe luxul gresiilor cu insertii aurii, asa ca am adus pe stoc, special pentru tine, mai multe modele de gresie, care vor acorda casei tale aspectul de lux pe care il cauti.

Culorile noilor modele sunt vibrante si fac foarte clar diferenta intre culoarea de baza si insertia aurie pe care o au, astfel ca senzatia la atingerea acestor modele de gresii va fi una pe care sigur nu ai mai intalnit-o pana acum.

Modelul de gresie portelanata rectificata 885, cu dimensiunea de 60x60 cm, imbina perfect aspectul de marmura cu irizatiile fine aurii, astfel ca vei avea, in cazul unui singur model de gresie si eleganta marmurii si rafinametul insertiilor aurii.

gresie cu insertii

Recomandat celor carora le plac culoriile vii, puteti alege dintre doua modele absolut noi de gresie, cu dimensiunile de  60x60 cm: VJ 6178 si VJ 6351. Culoarea predominanta, de un rosu aprins, pune si mai bine in valoare contrastul cu insertiile aurii din cadrul acestor modele de gresie. Insertiile aurii nu sunt in relief, sunt nervuri in adancimea placii de gresie, care vor lasa impresia unui aur lichid varsat pe pardoseala.

gresie cu insertii

 

gresie cu insertii

 

Fanii culorilor inchise au de unde alege: la modelul de gresie portelanata rectificata 794 60 x 60, culoarea predominanta este negrul, iar irizatiile aurii pun in valoare perfect contrastul dintre culoarea predominanta si insertiile colorate. Finisajul lucios al acestui model va crea un efect metalic, iar modul in care pica lumina pe suprafetele acestor modele de gresii este unul spectaculos.

 

gresie cu insertii

Toate modelele de gresie recomandate mai sus sunt gresii rectificate, procedeul de rectificare al plăcilor ceramice constă în taierea marginilor plăcilor ceramice, astfel încât acestea să formeze un unghi de 90 de grade.

Rectificarea se realizează dupa arderea gresiei, astfel că grosimea placilor ceramice rectificate nu va fi afectată.

Euforie-vibranta si pozitivism

Un trend care rezista si anul viitor datorita faptului ca vom cauta mereu doua stari de spirit: bucurie si optimism. Si ce este mai imbucurator decat culorile vii? Pentru acest motiv, in trenduri vor fi placile ceramice colorate viu, inspirate de natura sau cu forme geometrice, lucioase care sa ne inspire in cele mai relaxate momente de acasa.

Stare de bine si siguranta

In cazul acestui trend, placile ceramice joaca un rol major. Dupa o perioada in care societatea fost marcata de o insecuritate generata de COVID-19, casele noastre trebuie sa fie din ce in ce mai sigure si sa ne ofere o stare de pace si liniste. Pentru acest motiv, cei mai cunoscuti designeri de interior recomanda linii minimaliste, cu finisaj mat sau semi-lucios sunt ideale sa asigue un climat de securitate si curatenie. Toate acestea se adauga versatilitatii placilor ceramice si calitatilor antibacteriene pe care gresiile le au deja.