Cum alegi corect obiectele sanitare pentru baia de acasa

Spatiul sanitar este unul dintre cele mai frecventate spatii din intreaga locuinta. Chiar daca nu petrecem foarte mult timp in baie, nu inseamna ca trebuie sa o lasam deoparte sau sa nu ii acordam minimul de atentie cuvenit.

Altfel spus, baia este spatiul din casa in care ne putem bucura de intimitate si de relaxarea bine-meritata pe care ne-o dorim cu totii. O baie lunga si fierbinte, intr-un cadru modern sunt foarte bine, nu-i asa?

Chiar daca nu pare, alegerea produselor sanitare este o etapa cheie in amenajarea intregului spatiu si trebuie sa oferim atentie fiecarui detaliu, mai ales daca ne dorim un anumit cadru si daca vrem sa ne bucuram de produsele alese un timp indelungat. Incepand de la forma, dimensiunea si culoarea produselor si pana la stilul in care acestea se incadreaza, trebuie sa tinem cont de fiecare caracteristica a obiectelor sanitare. Dar, pana acolo, avem de trecut un prag, care ne poate da toate planurile peste cap: cum utilizam corect spatiul sanitar sau, altfel spus, un impediment in intreg procesul de amenajare poate fi reprezentat de dimensiunea baii. 

Nu uita! Alegerile bine facute se vor observa si dupa mai multi ani. Daca alegi pentru acasa produsele care iti indeplinesc asteptarile si care sunt de calitate superioara, cu siguranta investitia nu va fi in zadar. 

1. Alege obiectele sanitare  in functie de dimensiunile baii tale!

Baia poate avea dimensiuni si forme diferite: poate fi ingusta si lunga, patrata sau de dimensiuni mari. In mod cert, intr-o baie de mici dimensiuni sau in baile in care spatiul de deschidere (eventual latimea acesteia) este mai mic, vom intampina dificultati in amplasarea obiectelor. In acest caz, cea mai cunoscuta si abordata varianta este aceea de organizare in linie (pe aceeasi parte) a produselor.

Un sfat pentru cei care se confrunta cu dimensiunile reduse ale baii este acela de a tine cont de marimea fiecarui obiect si chiar de inaltimea acestuia. In caz contrar, produsele vor fi amplasate incorect, iar utilizarea acestora nu ar fi tocmai usoara.

Daca spatiul sanitar are dimensiuni generoase, atunci putem jongla dupa bunul plac cu aranjarea produselor. Bineinteles, ne vom ghida si dupa scurgeri, canalizare si alte detalii care ne indica de la bun inceput locul in care trebuie pozitionata cada sau chiar vasul WC, de exemplu. Un avantaj pentru cei care se bucura de astfel de bai este ca pot alege pentru baia lor obiecte sanitare de mari dimensiuni, precum un mobilier de baie de 100 cm lungime sau mai mare.

2. Ia in calcul preferintele tale, dar si ale familiei!

Fiecare membru sau locuitor al acelei locuinte are preferinte diferite fata de ceilalti. Poate ca unii vor dori cada, iar altii vor vrea sa utilizeze o cabina de dus ori un paravan.

In situatia in care se ajunge la un acord comun, atunci totul este perfect, iar alegerea obiectelor poate incepe. Insa, acolo unde sunt nepotriviri de idei, ar trebui analizate chiar si cele mai mici detalii, iar dimensiunea baii poate fi un aspect de care musai se va tine cont.

Diferente vor fi chiar si in cazul modelelor sau a culorilor e care sa le aiba produsele sanitare. Noi recomandam sa alegeti obiecte sanitare albe, pentru un design care nu se va demoda indiferent de timp si de vreme, ori, cateva obiecte sanitare care sa aduca o pata de culoare in spatiul sanitar (precum un lavoar in nuanta antracit sau chiar negru).

3. Cada, cabina de dus sau paravan de dus tip Walk-In?

Cada este alegerea clasica, pe care foarte multe persoane o adora. In cada te poti relaxa asa cum doresti si poti avea parte de o baie fierbinte cu spuma. Ori, poate reprezenta piscina celor mici, in care pot face scufundari sau se pot juca cu jucariile preferate. Daca spatiul iti permite, poti alege o cada simpla, freestanding, asimetrica sau chiar de colt. Cea din urma te ajuta sa economisesti si putin spatiu, datorita faptului ca poti utiliza si coltul porpriu-zis al baii, care nu este utilizat in general. 

Cazile freestanding sunt tot mai cautate si indragite. Iar, ca alegerea ta sa fie mult mai usoara, ne-am marit gama de cazi, iar acum iti poti alege o cada galbena, roz, rosie, bleu, albastra  inchis sau chiar neagra.

Cazile realizate din acril sunt menite sa aduca mai multe beneficii utilizatorilor: temperatura este mentinuta o perioada mai lunga de timp, durata de viata este mai mare, confortul pe timpul utilizarii este potrivit pentru oricine, indiferent de varsta, este mai usoara decat una din fonta, de exemplu, si este mult mai facil de amplasat si montat. In plus, cazile din acril se curata rapid si aduc un un aspect modern in baie. 

Cabina de dus reprezinta o varianta care te ajuta sa economisesti ceva spatiu, iar un avantaj al acestora este reprezentat de varietatea tipurilor de cabina si diversitatea modelelor si a culorilor. Cabina de dus este preferata celor care sunt mereu pe graba sau care prefera un dus in detrimentul unei bai.

Cabinele de dus cu hidromasaj sunt la mare cautare, datorita dusului relaxant de care te poti bucura si datorita hidromasajului de care ai parte.

Si paravanul de dus Walk-In este o varianta care ajuta la economisirea spatiului sanitar. Acesta poate fi montat simplu, direct pe pardoseala, ori impreuna cu o cadita pentru dus. Acest aspect depinde de produsul in sine, de posibilitatea de montaj si de preferintele utilizatorilor. In plus, acesta reprezinta si o varianta moderna, care nu se demodeaza. Un paravan de dus ofera senzatia unui spatiu mai mare si este perfect pentru baile de mici dimensiuni.

Paravanele de dus din oferta noastra sunt disponibile in mai multe modele, incepand cu clasicele profile cromate si sticla transparenta si pana sticla cu diferite modele (puncte, fluturi, linii sau forme geometrice). Un avantaj semnificativ pe care il au aceste paravane de dus este reprezentat de curatarea acestora, care nu necesita ingrijire speciala si pot fi curatate cu jet de apa la fiecare dus. 

Noi recomandam sa alegi pentru acasa exact produsul preferat, care se incadreaza cel mai bine in baia ta! Gama de modele, dimensiuni, forme si culori este variata pentru fiecare dintre cele mentionate.

Gama de produse de calitate superioara, pe care o recomandam, este CELESTA. Celesta este un brand care promoveaza si imbratisaza calitatea superioara a produselor sanitare. Ba mai mult, vine in sprijinul celor care sunt in cautarea obiectelor sanitare perfecte si calitative, la cele mai bune preturi. 


4. Vas WC pe pardoseala ori suspendat?

Vasul WC pe pardoseala este, de asemenea, o alegere clasica. Acesta poate avea rezervor situat pe vas, ori la semi-inaltime. Acesta se gaseste in diferite dimensiuni si forme si trebuie ales in functie de spatiul de care dispunem, astfel incat sa putem deschide usa larg si sa nu ne lovim de el cand intram in baie. 

Vasul WC suspendat are rezervoul ascuns (incorporat) si reprezinta o alegere moderna. Pentru acesta, trebuie sa se tina cont de rezistenta peretilor, astfel incat sa nu existe probleme de montaj. Vasele WC suspendate, marca Celesta, sunt in aceeasi linie cu tendintele pietei si cu tehnologiile moderne de realizare si design. Astfel, pentru acasa poti alege noile modele de vase de WC - rimless (fara margini), realizate din ceramica sanitara de inalta calitate, dotate cu sistem de curatare modern pentru o curatare mult mai rapida si usoara. De asemenea, acestea sunt mult mai igienice si reprezinta adevarata solutie impotriva bacteriilor care se aflau sub marginea interioara a vasului. 

5. Cum alegi lavoarul?

Ei bine, lavoarul este utilizat foarte des si trebuie ales astfel incat sa nu incurce ciruculatia in baie, dar sa ofere si confort in utilizare, tuturor membrilor.

Tot in functie de preferinte poti alege lavoar monobloc, lavoar pentru console, lavoar pentru piedestal sau lavoar pentru blat. Forma si dimensiunea lavoarului se vor alege dupa unul plac. Insa, poti tine cont si de posibilitatea alegerii unui lavoar cu semi-piedestal sau de posibilitatea alegerii unui set mobilier de baie care vine la pachet si cu lavoarul, in cazul in care iti doresti produse moderne, cu un design inovativ si un plus de functionalitate. Astfel, te poti bucura de o organizare a produselor sanitare si de un aspect nou, 

Lavoarul poate avea dimensiuni reduse ori dimensiuni mai mari si diferite forme si culori. In gama noastra de lavoare, sigur poti gasi lavoarul care ti se potriveste, in orice nuanta doresti. 

*Daca iti doresti sa achizitionezi un set mobilier de baie, iti recomandam sa arunci o privire la articolul nostru de blog dedicat exclusiv etapei de alegere a setului mobilier sanitar. 

6. Cum alegi bateria potrivita?

Bateria este unul dintre elementele care se uzeaza cel mai des si care trebuie intretinute corespunzator, pentru o durata de viata mai lunga. Achizitia unei baterii nu inseamna „primul vazut, primul achizitionat”, ci trebuie respectate cateva criterii de baza. In primul rand, trebuie sa ne orientam din timp la tipul de baterie pe care o dorim: mai mica sau mai inalta, in functie de locul de montare al bateriei. Apoi, trebuie sa tinem cont de dimensiunea acesteia si daca se potriveste cu locul destinat montarii bateriei. Aceste criterii sunt insotite si de punctul de scurgere. Cu alte cuvinte, apa trebuie sa cada fix in sifonul de scurgere si nu pe langa acesta, pentru a evita eventualele neplaceri. Un mod mai simplu pentru a alege bateria ar fi acela in care pur si simplu masori distanta de la punctul de fixare la sifonul de scurgere pentru a sti ce dimensiune trebuie sa alegi. 

Pe langa dimensiunea potrivita, alegerea bateriei potrivite inseamna si atentia la materialul din care este realizata. Recomandarea noastra in materie de baterii sanitare (pentru baie sau bucatarie) este indreptata catre bateriile Celesta. Aceste baterii sunt realizate din alama sanitara, cu un continut scazut de plumb, pentru o calitate mult mai buna a apei, rezistenta la temperaturi scazute sau ridicate, rezistenta impotriva factorilor de mediu, dar si pentru o durata de viata si de utilizare prelungita. Acestea au fost realizate cu masinariile CNC pentru mai multa precizie si pentru apropierea de perfectiune. Totodata, pentru o usoara utilizare, bateriile Celesta au fost realizate cu monocomanda. 

Iar, daca ti-ai achizitionat deja ori urmeaza sa-ti achizitionezi un mobilier de baie, iar bateria nu este inclusa in set, te poti orienta la o baterie colorata sau care sa se asorteze cu elemente cheie integrante setului mobilier. Astfel, daca mobilierul tau are manerii aurii, de exemplu, poti alege o baterie aurie. In acest mod creezi si un contrast inedit si aduci si mai multa culoare baii tale. In oferta noastra, poti gasi baterii sanitare marca Celesta in diferite nuante, precum albcrom, auriu, cupru sau negre


7. Cum alegi capacul WC

Alegerea capacului WC depinde foarte mult de dimensiunea vasului. De aceea, este bine ca vasul sa fie masurat, pe lungime si latime, iar apoi cautat un capac pe acele dimensiuni. Culoarea capacului poate fi aceeasi cu vasul, ori diferita, in cazul in care doresti sa formezi un contrast sau ai alte preferinte. 

Capacele WC din oferta noastra se potrivesc cu vasele WC comercializate de noi. In gama Celesta vei gasi vase WC in diferite nuante, de la alb sau alb mat si pana la negre. De asemenea, si capacele sunt potrivite acestora, astfel formand un set complet. 

Capac WC cu inchidere normala sau cu inchidere lenta (soft-close)? Totul depinde de preferinte sau de nevoile fiecaruia. In mod cert, un capac cu soft-close este mult mai indragit decat unul cu inchidere normala, datorita eliminarii zgomotelor provocate de trantirea accidentala a acestuia. In plus, datorita eliminarii trantirii, acest tip de capace vor avea o viata mai lunga, deoarece nu se degradeaza prea usor. In situatia in care aveti si copii jucausi care se afla in procesul de cunoastere, noi va recomandam varianta cu soft-close.

 

In mare parte, alegerea produselor sanitare reprezinta o etapa importanta in amenajarea baii si se bazeaza pe preferintele fiecarui membru al familiei. Gama de produse sanitare este foarte variata, astfel ca ai de unde alege pentru acasa.

Gandeste-te ca gresia si faianta reprezinta fundalul care scoate in evidenta frumusetea si eleganta obiectelor sanitare. Iar, impreuna, formeaza spatiul dedicat relaxarii tale care iti va schimba starea de spirit.

Albul si liniile drepte reprezinta stilul clasic, pe alocuri imbinat cu cel modern, care nu se demodeaza. Pentru celelalte stiluri, opteaza pentru nuante indraznete si pete de culoare, precum o cada freestanding rosie sau galbena, un lavoar antracit sau negru, vase WC negre etc.

Alege Regata pentru acasa!