Cum alegem corect bateria si lavoarul pentru baie?

Pe tot parcursul vietii suntem supusi alegerilor: fie ca este vorba de lucrurile importante din viata, fie ca este vorba de micile detalii care fac diferenta intr-o casa.

De obicei, in procesul de renovare sau de reamenajare a casei vom intampina multe dileme cu privire la alegerea corecta a produselor pentru fiecare camera. Multe persoane pun accentul pe living si pe dormitoare, iar baia si bucataria raman la urma, unde interesul este deja minim. Cu toate acestea, sunt cateva lucruri la care trebuie sa fim foarte atenti, deoarece ne folosim de ele zilnic si ne ajuta in finalizarea rutinei noastre de ingrijire.

Doua dintre acestea sunt reprezentate de bateriile sanitare si lavoare. Sigur, nu vom utiliza in fiecare minut bateria pentru dus sau pentru lavoar, insa acest produs reprezinta o achizitie pe termen lung si trebuie ales cu grija, nu in graba.

Astfel, in functie de tipul baii (matrimoniala sau de serviciu), de spatiul de care beneficiem si de designul pe care dorim sa-l abordam, va trebuie sa alegem toate produsele sanitare.

In primul rand, putem incepe cu lavoarul (sau chiuveta pentru baie). Ei bine, lavoarul este acel element din incapere care ne atrage privirea de cum intram pe usa. Este un element utilizat foarte des, care completeaza aspectul incaperii si uneste toate celelalte elemente din baie.

Acesta poate fi de mai multe tipuri: sub forma unui bol, montat pe perete, semi-incastrat sau incastrat total in blatul mobilierului.

De regula, lavoarele tip bol sunt mai adanci, iar peretii acestora nu ii permit apei sa ajunga pe pardoseala. Acestea se monteaza adesea pe blat.

Lavoarele montate in perete sunt lavoarele obisnuite, utilizate in baile de mici dimensiuni, baile de serviciu sau in baile din unele institutii. Avantajul acestora este ca permit alegerea unui mobilier de baie pe masura, iar astfel se poate forma un corp tot unitar si perfect functional. Astfel, daca nu ne place lavoarul dintr-un set mobilier, putem forma noi un astfel de set, dupa bunul plac si dupa nevoile proprii.

Cele semi-incastrate sunt mult mai practice, deoarece vin la pachet cu mobilierul creat deja pe masura acestuia, iar intreg corpul pare a fi o singura piesa. In acest mod, nu vom sta nici cu grija cautarii a doua produse pentru a forma tot unitar.

Pe langa lavoarele semi-incastrate in mobilier, putem opta pentru cealalta varianta: incastrarea acestora in blat. Cel mai probabil ne dorim un set mobilier cu blat sau un blat facut pe comanda, iar in acest sens putem alege un lavoar care sa se potriveasca perfect cu acesta. Designul va fi unul superb, iar functionalitatea tot unitarului va fi optima pentru utilizarea zilnica.

Lavoarul incastrat reprezinta o alegere moderna si, totodata, contemporana deoarece pastreaza linia mobilierului si este mult mai usor de curatat.

Daca alegem un set mobilier de baie cu lavoar, trebuie sa fim atenti la materialul din care este realizat mobilierul, la rezistenta acestuia la aburi, apa sau alte lichide si la spatiul destinat depozitarii pe care acesta ni-l ofera.

lavoar, lavoar celesta, lavoar pe blat

Dupa alegerea lavoarului, incepe cautarea bateriei perfecte. Aici trebuie sa fim atenti la cateva criterii si trebuie sa ne informam atent inainte de a cumpara un astfel de produs.

In primul rand, trebuie sa avem in minte designul pe care ni-l dorim, cate si ce tipuri de baterii avem nevoie pentru renovarea spatiului sanitar.

Daca avem nevoie de mai multe baterii putem urmari o anumita gama. In acest fel, toate bateriile vor avea acelasi design, aceeasi calitate si vor oferi uniformitate intregii bai.

Daca suntem in cautarea unei baterii pentru lavoar atunci trebuie luate in calcul mai multe criterii, precum calitatea, brand-ul, firma, caracteristicile si, mai ales, materialul din care este realizata.

Cand vorbim de calitatea unui produs ne referim la ce poate oferi unul fata de altul, la aspect sau chiar la o comparatie intre produse. In cazul bateriilor, cartusul ceramic va fi cu mult mai bun decat un cartus de plastic. Diferenta dintre aceste doua baterii se va vedea in timp.

Prin brand si firma ne referim la produse realizate de producatori cunoscuti si vandute de magazine de renume. Cu siguranta vei avea incredere intr-un produs vandut de o firma care activeaza pe piata de mai bine de cativa ani, decat daca vei cumpara de la coltul blocului. O astfel de firma iti poate oferi informatii complete despre produsul respectiv, dar, mai ales, garantia de utilizare.

In privinta bateriilor sanitare, cele mai bune, calitative si durabile sunt acelea realizate din alama sanitara, care au continut scazut de zinc.

Pe langa toate aceste criterii, nu trebuie sa uitam ca bateriile pot fi atat joase, cat si inalte, cu bratul mai scurt sau mai lung. Ce e drept, apa trebuie sa curga fix in zona sifonului de scurgere, nu intr-o parte sau pe langa lavoar. Si la acest aspect trebuie sa acordam o atentie deosebita, pentru a nu exista un „dezacord” intre baterie si lavoar.


Pentru ca punem accent pe calitate, noi va recomandam bateriile sanitare si lavoarele marca Celesta.

Celesta este marca proprie REGATA care acopera tot necesarul sanitar pentru o baie de calitate (de la baterii si lavoare, pana la cazi, cabine de dus ).

Toate bateriile sub marca noastra proprie au fost create si proiectate cu grija, astfel incat sa aiba un design elegant si un aspect estetic placut. Totodata, acestea doresc sa protejeze apa de bacterii, virusi, ciuperci si alte substante daunatoare, prin materialul de calitate superioara utilizat pentru realizarea acestora, si anume alama sanitara, cu un continut scazut de zinc. Meseriasii recomanda produsele sanitare, care sunt realizate din acest material.

Mai intai de toate au fost luate in calcul cele mai inalte cerinte, precum economisirea energiei, ergonomia, functionalitatea, compatibilitatea dimensiunilor si montarea, iar mai apoi s-a pus accentul pe design, pe estetica si pe utilizarea cat mai usoara a bateriei.

Operatiunile de strunjire (rotunjire, filetare, gaurire sau zimtuire) sunt realizate cu ajutorul masinilor automate CNC, pentru un produs finit aproape perfect.

Finisajul bateriilor reprezinta haina supusa stresului de aceea, acestea au fost proiectate sa reziste la impact mecanic, coroziune, mucegai si alti factori de mediu, care provoaca distrugerea produsului.

 

In decursul procesului de renovare a casei vom afla foarte multe detalii si informatii tehnice despre produsele cu care lucram. Dar, mai ales, vom invata ca fiecare produs conteaza si fiecare alegere este importanta.

Acorda mai multa atentie calitatii si micilor detalii! Noi asta facem!