Ce alegem pentru bucătărie: gresie sau parchet?

Bucătăria este o cameră special concepută pentru desfășurarea operațiunilor culinare.
Este considerată și cel mai cald loc din întreaga locuință, astfel că aici se strânge întreaga familie la finalul zilei,tot aici se discută lucrurile importante de peste și se iau decizii importante.

Ce alegem pentru podeaua bucătăriei?

Cănd vine vorba de amenajarea pardoselei, acesta reprezinta punctul cheie al întregii încăperi.
Pardoseala este personalizată în diferite stiluri cum ar fi: clasic, modern, folosind culori calde sau reci, folosind culori uni sau diverse combinații de culori.
În momentul în care se ajunge la amenajarea pardoselei, mulți dintre noi suntem nehotărâți si nu știm ce să alegem: gresie sau parchet.

Parchet

Parchetul în bucătărie este din ce în ce mai folosit, dar acesta a devenit la modă și în baie.
Și pentru că este folosit tot mai des, mulți producători de plăci ceramice au realizat plăci de gresie care imită perfect parchetul din lemn natural.

Dacă optezi pentru placarea pardoselei cu parchet, ai nevoie de un parchet rezistent la umezeală, lovituri si căldură.
Parchetul în bucătărie oferă senzația de podea caldă, iarna cât și vara, fără să folosiți încălzire în pardoseală.
Datorită uniformității cromatice, poți avea un aspect uniform, o singură podea pe toată suprafața locuinței.

parchet regata

 

Ușurința de întreținere - suprafața laminată este ușor de întreținut, față de gresie unde avem acele rosturi umplute cu  chit despre care știm cu toții ce probleme crează după o anumită perioadă.

Ușurința de montare - parchetul se montează și se demontează cu ușurință față de gresie unde se depune un efort foarte mare. Daca apar probleme la nivelul instalației sau al țevilor din podea, acestea se rezolvă mult mai ușor, nefiind necesare unelte sau echipamente pentru îndepărtarea parchetului. Un alt avantaj al parchetului laminat este că acesta se poate monta pe orice podea, peste pardoseala deja existentă. Ex: marmura, granit, gresie, etc.

Gama variată de parchet laminat poate fi asortată foarte ușor cu ușile, mobilierul sau orice decor deja existent în bucătărie. Parchetul laminat cu clasa de trafic AC4/Clasa 32 este mult mai rezistent la impact decât gresia care se ciobește, atunci când scăpăm anumite obiecte pe podea.

La montarea parchetului nu ai nevoie de adeziv sau chit, acesta se asamblează cu ușurință, fără a pierde prea mult timp. Pentru un impact vizual bogat puteți amenaja bucătăria într-un stil modern, folosind o combinație intre gresie și parchet.

Un spațiu generos în bucătărie vă oferă posibilitatea delimitării zonelor cu trafic; placând pardoseala cu parchet, iar zonele unde se amplasează mobila cu gresie. Datorită confortului pe care îl oferă parchetul, nu va fi nevoie sa alegeți covoare neinspirate care nu se potrivesc designului bucătăriei dumneavoastră.
Pentru înfrumusețarea bucătăriei, recomandăm alegerea unui covor ceramic, viu colorat care poate defini cu succes întregul stil al camerei și poate deveni centrul de interes pentru privitor.

Cu toate aceste avantaje ale parchetului, gresia are și ea o gamă largă de avantaje.

Gresia este un material ușor, oferind o gamă variată de modele, culori și texturi ce permite o asortare ușoară cu orice stil de amenajare. Fiind foarte ușor de întreținut, plăcile ceramice sunt potrivite pentru placarea pardoselilor din spațiile expuse la murdărie, așa cum este bucătăria. Plăcile ceramice sunt rezistente la umiditate acestea fiind recomandate pentru: hol, balcon, baie, bucătărie, terasă, scări, etc.

Gresia porțelanată este rezistentă la îngheț, dar suportă foarte bine șocurile având o rezistență foarte mare în timp. Datorită acestor caracteristici, gresia este folosită atât in amenajările interioare, cât și în cele exterioare.

parchet regata

Placa ceramică porțelanată este mult mai rezistentă decât gresia glazurată, structura plăcilor fiind asemănată cu cea a marmurei sau granitului. Pe scurt placa ceramică glazurată este recomandată pentru interior, aceasta dupa un timp își pierde culoarea, iar modelul imprimat pe glazură se estompează.

gresie regata

Este important să te asiguri ca modelul, culoarea, formatul, textura și imprimeul vor fi în perfecta armonie cu bucătăria ta. Pardoseala bucătăriei nu trebuie să treacă neobservată, fiind principalul atu al decorului. Dacă iți dorești o pardoseală placată cu gresie poți găsi diferite modele aici.