Design si confort in baia ta: de ce sa alegi o cada freestanding colorata

Cada freestanding are o evolutie superba, iar in ultimii ani a devenit din ce in ce mai cunoscuta. Astfel ca am putea spune ca o cada freestanding este punctul central al unei bai moderne, in care este pus accentul pe design si pe functionalitate.

Cada freestanding sau self-standing este cunoscuta si sub denumirea de „cada tip insula” ori „cada de mijloc”. Denumirea provine de la modul in care a fost realizata cada (adica, nu are nevoie de un sprijin sau de zidire) si de faptul ca poate fi asezata oriunde in baie, precum o insula.

Cel mai des, aceste cazi freestanding sunt utilizate de hoteluri sau de proprietarii de vile, care se bucura de o baie spatioasa si care pot jongla cu designul ales. Insa, nu este exclus ca acest tip de cada sa poata fi amplasata intr-un apartament sau intr-o casa de dimensiuni reduse.

Daca vrei sa faci o schimbare in baia ta, poti alege sa inlocuiesti vechea cada, cu un noua, la moda – freestanding. Ba mai mult decat atat, poti alege o cada freestanding ovala sau dreptunghiulara, in nuanta dorita: de la cele mai comune culori, negru si alb, si pana la unele mai neobisnuite, precum roz, galben sau albastru.

In continuare, vrem sa iti dam cateva sfaturi pe care le poti urma atunci cand vrei sa iti alegi cada freestanding potrivita pentru tine. Insa, inainte de aceasta, aici gasesti gama completa de cazi freestanding pe care le comercializam.

Sfaturi in alegerea unei cazi freestanding

Materialul

 Un prim sfat pe care il acordam cu privire la alegerea unei cazi freestanding, este sa acordati mai multa atentie materialului din care este realizata cada.

Cazile freestanding, la fel ca cele standard, pot fi realizate din fonta, compozit, acril sau alte materiale mai reci si grele. Fiecare dintre aceste materiale are caracteristici diferite si chiar pot influenta intreg aspectul baii.

Cazile din acril sunt cele mai comune si cautate, datorita gamei diverse de culori si modele, cat si datorita proprietatilor termice. Cazile din acril sunt usoare (referindu-ne la greutatea propriu-zisa a cazii), mentin temperatura apei un timp indelungat si se curata foarte usor si rapid. De aceea, aceste cazi reprezinta alegerea perfecta pentru orice locuinta si pentru oricine isi doreste un design modern, inovativ si deosebit.

Dimensiunea 

Cazile freestanding pot fi inalte sau joase, ovale, rotunde sau dreptunghiulare, in diferite dimensiuni. Astfel ca trebuie sa ai in vedere locul in care va fi montata cada si dimensiunea exacta (lungimea, latimea si inaltimea), mai ales ca gama este variata, iar cazile nu sunt in dimensiuni standard. Stiind aceste dimensiuni, iti vei restrange aria de cautare si te vei axa pe alegerea modelului dorit, prezent in parametrii de care ai nevoie.

De asemenea, dimensiunea cazii trebuie sa fie potrivita pentru toti membrii familiei, astfel incat sa poti sta in sezut cu picioarele intinse, iar pozitia sa fie una lejera, fara a sta inghesuit. In cazul celor mici sau in cazul persoanelor mici de inaltime nu va exista problema dimensiunii cazii. Insa, daca ne gandim la cei inalti, cu siguranta o cada de 120 cm sau 150 cm va fi mica. 

Modelul

Cada freestanding poate fi alba, neagra sau colorata si poate avea diferite forme, mentionate anterior. Aici intervine alegerea personala si designul pentru care ai optat. Sigur, vei fi tentat sa mergi catre o varianta standard: o cada freestanding cu picioare, alba sau neagra.

Insa, ce ar fi daca ai iesi din zona de confort si ai incerca ceva nou? Lasa deoparte standardele cu care ai fost obisnuit si adu culoare in baie ta! Alege o cada freestanding fara picioare, colorata!

Nu te teme ca nu poti asorta cada cu alte elemente din baie. Daca esti in punctul de renovare a casei, respectiv a baii, poti alege un decor (gresia si faianta) luminos, in nuante neutre sau alb, iar apoi poti jongla cu obiectele cu specific sanitar.

Uite un exemplu: intreg decorul alb, iar bateriile sanitare de baie si cada in sine sunt singurele pete de culoare care vor scoate baia din monotonie.

Ori, poti alege o paleta cromatica in nuantele dorite si o poti urma indiferent de elementele din baie. Altfel spus, poti asorta obiectele sanitare intre ele.

Iata alte cateva idei:

In cazul in care ai copii mici, respectiv fete, ori in locuinta sunt mai multe persoane de sex feminin, poti opta pentru cada freestanding roz. Aceasta culoare este atribuita, adesea, femeilor sau fetelor, insa nu este obligatoriu sa tii cont de acest stereotip. Poti alege cada freestanding rosie, care te duce cu gandul la eleganta, rafinament si pozitivitate.

La fel se intampla si in cazul in care baietii sau barbatii sunt majoritari in locuinta, ori pur si simplu toti membrii familiei adora albastrul, deschis sau inchis.

Iar, daca iti doresti pur si simplu o schimbare, poti opta pentru orice culoare.

Pozitionarea

Bine, bine, am discutat despre aspectele pe care trebuie sa le avem in vedere atunci cand achizitionam o cada freestanding, dar acum vine intrebarea „cum pozitionez cada freestanding in baie?”. 

Anterior, spuneam ca cei care dispun de un spatiu generos in baie, pot jongla cu amplasarea si ordonarea produselor din baie, mai ales cu pozitionarea cazii freestanding care nu are o regula. Insa, trebuie sa ai grija la sifonul de scurgere si la bateria pentru cada. 

In cazul in care pozitionezi cada in locul cazii vechi, este posibil sa nu mai ai nevoie sa modifici scurgerea, ci doar sa amplasezi cada in acel loc si sa montezi bateria potrivita. Insa, in cazul in care faci modificari esentiale in baie, iar cada va avea acum un alt loc, va trebui sa acorzi putina atentie sifonului de scurgere si intregii instalatii, astfel incat totul sa functioneze perfect. 

Odata ce te-ai asigurat ca scurgerea este realizata in conformitate cu sifonul cazii si ca nu exista probleme in acest sens, te poti bucura de o baie relaxanta. 

Lasand cada deoparte pentru putin timp, vom aborda si alegerea bateriei perfecte pentru cada freestanding. 

Alege bateria potrivita!

Nu toate cazile freestanding vin la pachet cu accesorii: para de dus sau baterie. Astfel, se elimina posibilitatea de a monta aceste accesorii direct pe cada, pe un suport special realizat. Majoritatea cazilor sunt simple, astfel ca trebuie sa ai in vedere achitionarea bateriei potrivite. 

Vezi gama completa de baterii freestanding aici.

Pentru cazile freestanding se recomanda achizitionarea unei baterii freestanding, de preferat cu montaj pe pardoseala, deoarece aceasta este potrivita oricarei cazi de tip insula si are doua functii: functia de baterie standard, am putea spune, si functia de dus (para de dus, care este dotata cu functia de jet tip ploaie). 

Daca alegem acest tip de baterie, cu montaj pe pardoseala, trebuie sa pregatesti instalatia de alimentare cu apa a acesteia. 

Ori, mai ai o varianta: Poti monta cada langa un perete si poti alege o baterie pentru cada cu montaj pe perete. 

Avantajele unei cazi freestanding colorate

Avantajele unei cazi freestanding colorate sunt multiple, astfel ca ai mai multe motive pentru care merita sa alegi cada freestanding pentru baia ta.

- Un prim avantaj ar fi reprezentat de gama variata de culori si forme, ceea ce poate ajuta la formarea personalitatii baii. 

- Cazile freestanding colorate sunt realizate din diferite materiale, iar, fata de cazile normale, acestea prezinta o intaritura a materialului, deoarece trebuie sa sustina greutatea utilizatorului, propria sa greutate si volumul maxim de apa. Asadar, cazile freestanding sunt mult mai rezistente decat cele normale, obisnuite. 

- Acest tip de cada colorata se poate integra cu usurinta in designul baii si aduce un plus de culoare incaperii. 

- Raportul calitate-pret este un aspect de interes valabil pentru achizitionarea oricarui produs. Gama noastra de produse aduce in centrul atentiei echilibrul perfect intre calitatea si pretul cazilor freestanding colorate.

- Acrilul este un material antibacterian, cu proprietati termice deosebite, care se curata si ingrijeste foarte usor si rapid. De aceea, acest material este preferatul multor utilizatori.

- In cazul in care schimbi designul baii tale, ori pur si simplu faci renovari, cada freestanding colorata va ramane in continuare piesa de rezistenta a baii tale. In plus, poti muta cada oricand. 

- Instalarea unei astfel de cazi este mult mai ieftina si mai facila. 

- Te poti bucura de un confort sporit, oferit de forma si de materialul din care este realizata cada.

 

Noi iti recomandam cu drag cazile freestanding colorate, mai ales ca poti obtine un design inovativ si aduci culoare baii tale. In plus, prezenta unei astfel de cazi te aduce in ton cu noile tendinte in materie de amenajari interioare. 

Vrei sa te bucuri de un design superb si un confort maxim chiar la tine acasa? Alege cazile freestanding colorate! Cu sigranta iti vei putea creea un colt de relaxare chiar la tine casa, exact cum vedea in filmele celebre.

Si, in final, te anuntam ca ne largim constant gama de produse, ca tu sa ai mai multe variante din care poti alege. Intra pe site-ul nostru si urmareste noutatile!