Ce este efectul carving? De ce sa alegi gresia cu efect carving

Noua moda in materie de amenajari interioare se raspandeste rapid in intreaga lume. Astfel, anual, vor exista renovari sau modificari in ceea ce priveste spatiul interior al locuintei. Noile tendinte ne aduc in fata multiple idei de design interior pe care le putem aborda, indiferent de timp si vreme.

In industria placilor ceramice, tendintele se modifica destul de des. Intotodeauna vor exista noi tehnologii de realizare a placilor ceramice si noi modele superbe care sa te faca sa le inlocuiesti pe cele vechi.

Inca de la jumatatea anului 2022, efectul CARVING a ajuns atractia principala in industria placilor ceramice. Datorita acestui efect spectaculos, orice incapere va avea un design aparte, modern si cu adevarat special.

In continuare, vom discuta despre caracteristicile pe care le au aceste modele de placi ceramice si ce este asa de special la efectul Carving.

Ce este efectul Carving?

Efectul Carving este redat prin prezenta unor crapaturi sau a unor granule sculptate in placa ceramica. Aceste crapaturi (striatii sau „vene”) ii vor oferi placii un aspect deosebit, mai ales ca lumina va pica fix pe ele.

Acest efect este intalnit atat in lumea ceramicii, in vederea obtinerii unui aspect cat mai deosebit, natural si modern, dar si in domeniul tamplariei, pentru redarea autenticitatii lemnului si pentru rusticizarea acestuia.

Placile ceramice trec printr-un intreg proces care duce la obtinerea acestui efect spectaculos, cu care, unii dintre noi, nu am fost familiarizati pana acum. Efectul CARVING se obtine cu ajutorul unei masinarii, care functioneaza precum o imprimanta. Inauntrul acestei masini se afla un grup de unelte de rindeluit, care este controlat electronic. Acest grup simuleaza un efect manual aleator. Efectul ramane o perioada in memoria computerului, astfel ca se poate produce exact acelasi model pe mai multe placi.

Foarte interesant la acest efect este faptul ca, majoritar, placile ceramice sunt cu aspect de piatra naturala. Astfel, efectul Carving vine ca o completare si imbunatateste aspectul estetic prin adaugarea acelor striatii si granule fine, specifice pietrelor naturale.

Iar, pentru ca tot vorbeam despre tendinte, trebuie sa mentionam faptul gresiile de mari dimensiuni (incepand cu 60 x 60 cm) cu aspect de piatra naturala sunt in topul preferintelor de anul acesta. Daca pana acum tendintele se bazau pe multiple elemente colorate sau cu aspecte cat mai complexe, anul acesta stilul natural este in trending.

In unele stiluri (ex. Rustic), pietrele adevarate sunt cele care atrag toate privirile, acestea fiind amplasate pe pardoseala sau chiar si pe perete. De aici a pornit si ideea de a realiza placi ceramice de mari dimensiuni cu acest aspect, redat cat mai bine cu putinta.

Efectul „ROCKER” – ce este si unde il intalnim

Efectul Rocker este asociat cu efectul Carving si finisajul acestor placi ceramice.

Aceasta denumire nu este foarte des intalnita, insa fiecare aspect al placilor ceramice poarta o denumire specifica. In cazul acesta, efectul „rocker” reprezinta combinatia dintre efectul Carving si finisajul mat.

Placile ceramice se gasesc intr-o gama larga de modele si finisaje, insa aspectul de piatra naturala, cu efect carving si finisaj mat formeaza acest efect denumit „rocker”.

In ce nuante regasim placile ceramice cu efect Carving?

Deoarece se doreste o copie perfecta a pietrelor naturale, placile ceramice se regasesc in nuante nude, deschise sau inchise. Cele mai comune nuante sunt alb, bej, gri, crem, negru si derivate din acestea.

La baza, aceste placi au nuantele mentionate, iar sculpturile sunt prezente in alte culori, de obicei unele metalice, astfel incat sa iasa in evidenta si sa straluceasca in momentul in care lumina va cadea pe nervuri.

In portofoliul nostru de produse cu siguranta vei regasi modelul de gresie preferat, care beneficiaza de acest efect Carving. Gama noastra de gresii cu acest efect special este in continua crestere si dezvoltare si dorim sa aducem in atentia clientilor nostri noi modele spectaculoase de placi ceramice. De asemenea, vrem sa aducem cat mai aproape de voi calitatea superioara si designurile deosebite care sunt la moda in intreaga lume.

Iar, pentru ca tot am adus vorba despre calitatea superioara a modelelor de gresie cu aspect Carving, vom continua cu avantajele acestui tip de gresie, locul unde se poate amplasa si o scurta rubrica in care va vom spune „de ce merita sa alegi pentru acasa gresia cu efect Carving”.

Avantajele gresiilor cu efect Carving

Placile ceramice cu efect Carving au, in principiu, aceleasi avantaje ca cele fara aceste nervuri. In fond, tot placi ceramice de calitate superioara sunt, nu-i asa? Printre numeroasele avantaje, le putem enumera pe acestea:

  • Aspect deosebit, spectaculos si modern
  • Aduc mai multa lumina in orice incapere, datorita nuantelor deschise si a insertiilor care ies in evidenta
  • Ofera un aspect deosebit si stralucitor
  • Reprezinta elemente in topul preferintelor din anul acesta, iar, dat fiind faptul ca aspectul final este aparte, cu siguranta aceste modele nu se vor demoda prea curand.
  • Absorbtia de apa este minima
  • Prezinta rezistenta crescuta la impact, abraziune (clasa de trafic PEI III si PEI IV), indici antialunecare ridicati (R10, R11), rezistenta crescuta la soare, pete, raze UV, zgarieturi sau alti factori de mediu care ar putea duce la degradarea rapida a gresiei.
  • Sunt realizate din materii prime de calitate inalta si trec prin procesul de vitrificare (coacere la temperaturi de peste 1200 gr C). De asemenea, densitatea materialului este ridicata, de aici pornind si rezistenta crescuta la rupere.

Unde se pot monta gresiile cu efect Carving?

Aceste gresii se pot monta in diferite spatii, atat comerciale, cat si rezidentiale, pe pardoseala sau pe suprafata peretilor. Astazi, tendintele ne arata ca tehnologia avanseaza continuu si ca nu numai faianta se poate monta pe perete, asa cum se stia pana acum.

Incepand cu propria locuinta (living, dormitoare, bucatarii, holuri, bai etc) si pana la diferitele spatii circulate intens (mall-uri, aeroporturi, magazine, insitutii publice, scoli, colegii etc).

Indiferent de locul sau spatiul in care se va monta gresia cu efect Carving, cu siguranta rezultatul final va fi unul grozav si va atrage privirile, mai ales ca nervurile sunt primele care ies in evidenta.

De ce merita sa alegi pentru acasa gresia cu efect Carving?

In primul rand, caracteristicile si aspectul sunt cele care ar trebui sa iti influenteze alegerea si sa te faca sa iti doresti un design uimitor chiar in casa ta. Promisiunea calitatii deja o ai, iar efectul Carving vine in completarea caracteristicilor mentionate.

In al doilea rand, gresiile de 60 x 120 cm sunt cele mai ravnite de catre designeri, datorita dimensiunilor mari, care schimba cu totul aspectul intregului spatiu.

In al treilea rand, gresiile sunt vitrificate si rectificate. Aceste doua insusiri ale gresiilor cu efect Carving ofera informatii gratioase despre aspectul si calitatea lor.

Iar, in final, noi suntem de parere ca merita sa alegi orice model Carving din portofoliul nostru, pe baza tuturor informatiilor oferite in acest sens si pe baza acestui efect stralucitor, modern si ideal pentru orice incapere.

 

Alege Regata pentru acasa!