8 motive pentru care merita sa alegi o cada de colt

Ce folosesti cel mai des: cada, cabina de dus sau paravanul/perete de dus?

Daca preferi cada in detrimentul cabinei sau al paravanului, atunci acest articol este pentru tine. Iar, daca folosesti cabina de dus sau paravan si vrei sa optezi acum pentru cada, atunci acest articol este si pentru tine.

Cada are un rol esential atat in ceea ce inseamna rutina personala de ingrijire, cat si in ceea ce tine de designul baii tale. In plus, achizitionarea unei cazi vine la pachet cu multiple avantaje. Parcurge articolul in continuare si afla care sunt avantajele unei cazi, si, totodata, care sunt cele 8 motive pentru care merita sa alegi cada.

Avantajele cazii

Desi cada pare demodata, tot mai multe persoane o prefera. De ce? Datorita avantajelor de care se pot bucura zilnic.

Cada, in general, indiferent de forma, culoarea, dimensiunea sau tipul ei, iti ofera posibilitatea de a te bucura de acele momente de ralaxare mult dorite, iti ofera posibilitatea de a utiliza spatiul superior pentru depozitare, nu necesita o ingrijire speciala si ai nenumarate variante in care o poti amplasa.

Mai mult, poti gasi tipul de cada dorit (rectangulara, asimetrica sau semirotunda, standard sau cu hidromasaj), chiar pe dimensiunea dorita, mai ales ca gama este una variata si complexa.

De ce sa alegi pentru acasa o cada de colt?

Da, gama cazilor este una complexa, insa de ce sa o alegi pe cea de colt si nu alta care se poate monta la perete sau in mijlocul baii? Iata mai jos raspunsul:

  • Cada de colt te ajuta sa economisesti spatiu. Dat fiind faptul ca va fi montata in colt, aceasta va ocupa un spatiu pe care, probabil, oricum nu-l foloseai. Astfel, acel spatiu pe care nu-l foloseai, ajungi acum sa-l utilizezi intr-un mod practic, si castigi spatiu in baie.
  • Acest tip de cada iti lasa liber centrul baii, astfel incat tu sa poti beneficia de suficient spatiu de miscare, fara sa te lovesti de alte elemente din baie ori sa te incurce cada.
  • Baia ta este de mici dimensiuni? Atunci cada de colt este perfecta pentru tine, locuinta ta si pentru membrii familiei tale. Stim ca dimensiunile baii sunt o adevarata problema, de aceea am luat in considerare extinderea portofoliului nostru de produse cu modele de cazi pe diferite dimensiuni, astfel incat fiecare sa-si poata creea un mic colt de rai in propria casa.
  • Deoarece cada nu iti foloseste mult spatiu si nu este atat de inalta, poti utiliza zona superioara (suprafata peretilor) pentru depozitare, prin amplasarea unor dulapuri de baie suspendate sau etajere speciale. Insa, trebuie sa te asiguri ca un astfel de spatiu pentru depozitare nu-ti va lua din aria de care ai nevoie pentru a-ti finaliza rutina. Cu alte cuvinte, asigura-te ca ai loc sa iti desfasori activitatea si ca nu te lovesti de mobilierul din baie.
  • Cada standard sau tip jacuzzi/cada cu hidromasaj? Acum sigur te gandesti la dimensiuni si la pret. Insa, cazile pe colt, indiferent daca sunt simple sau cu hidromasaj, au aceleasi dimensiuni, diferite fiind functiile. Iar atunci cand vine vorba de confortul tau, pretul ar trebui sa conteze mai putin. Gama fiind una variata, poti alege tipul de cada pe care ti-l doresti si, de asemenea, si functiile de masaj de care vrei sa te bucuri.
  • Cada – o investitie pe termen lung. De ce? Ei bine, cazile, in general, sunt realizate din materiale rezistente, precum acril, fonta sau otel. Ultimele doua sunt mult mai grele, iar in caz de degradare, intretinerea acestora ar avea un cost ridicat. Cazile din acril sunt mult mai usoare si prezinta o rezistenta crescuta la factori de mediu si nu numai. Iar in caz de degradare, acestea se pot repara intr-un timp foarte scurt, iar pentru acest aspect investitia nu este costisitoare. Majoritatea cazilor de colt sunt realizate din acril, adica din acel material usor, lucios, cu o durata lunga de viata, care aduce o multime de avantaje. Sa nu uitam ca temperatura apei se mentine in timp indelungat, datorita proprietatilor acrilului.
  • Ingrijirea unei cazi de colt este simpla, ceea ce inseamna ca nu ai nevoie de produse scumpe pentru a o curata si nici nu trebuie sa-ti faci griji pentru curatarea suprafetelor acoperite de cada.
  • Poti creea un design modern cu ajutorul cazii de colt. Cum? Forma si locul montarii sunt deja doua aspecte care iti pot oferi un design modern. In plus, poti pune accent si pe restul elementelor din baie. Chiar si functiile unei cazi, pot schimba stilul si designul unei bai.

*Referitor de designul modern, gasesti in gama de cazi freestanding, atat cu picioare, cat si fara, in diferite culori: de la alb si negru si pana la rosu, galben, albastru si chiar roz. Te invitam sa descoperi intreaga gama de cazi freestanding, care se pot monta in mijlocul baii, la perete sau chiar in colt.

*De asemenea, iti recomandam sa descoperi gama noastra de cazi cu hidromasaj! Acestea au diferite functii si iti ofera confortul mult dorit.

Ingrijirea cazilor de colt

Acrilul, asa cum spuneam anterior, este un material usor de intretinut, cu o durata lunga de viata si o multitudine de caracteristici si avantaje. Ingrijirea cazilor din acril este una simpla si rapida. Materialul este rezistent la murdarie si pete, astfel ca nu vei intampina probleme cu eliminarea acestora. O simpla solutie de curatare pentru sanitare si un burete este suficient pentru a pastra luciul cazii si pentru a pastra cada ca noua.

Cazile de colt reprezinta alegerea perfecta pentru cei care nu dispun de suficient spatiu in baie, indiferent daca este vorba de un apartament sau de o casa. De la simplul fapt ca iti poti amenaja un mic colt de relaxare chiar la tine acasa, poti beneficia de mai mult spatiu de desfasurare a activitatii tale. In plus, majoritatea cazilor de colt, fie simple, fie cu hidromasaj, vin la pachet si cu un mic spatiu (colt) destinat amplasarii produselor de baie. Astfel, ai castigat mai mult spatiu in baie, dar si un spatiu in plus pentru depozitare.

Daca te afli in situatia in care spatiul sanitar este limitat, atunci alege cazile de colt pentru baia ta!