Bucatarie mică, dar spațioasă

Bucătăria este un spațiu esențial și des folosit, atât pentru gătit, cât și pentru mâncat. Oricât de mică ar fi bucătăria noastră, tot există soluții pentru amenajarea acesteia.

Un spațiul redus poate fi transformat intr-un spațiu elegant și modern, potrivit nevoilor tale.

Într-o bucătărie mică fiecare centimetru contează, așa că ți-am pregătit câteva sfaturi.
Chiar dacă dispui de un spațiu îngust în bucătărie poți să ai loc și de o masă generoasă cu scaune.Cum este posibil?
Alege un blat de masă mobil care se prinde în perete și se lasă ușor în jos atunci când masa nu este folosită. Acesta poate fi poziționat în fața ferestrei și îl poți folosi atunci când mănânci sau stai la cafea în diminețile lungi de week-end.

O soluție foarte des întâlnită este masa pliabilă sau se pot amenaja blaturi duble sau chiar un blat care se prelungește sub forma unui bar.

Dulapurile sunt dotate la interior cu tot felul de sisteme inteligente care te vor ajuta să depozitezi ustensilele de bucătărie cât și ingredientele pe care le folosești la gătit.
Un coș jolly în corpul de bucătărie este ideal pentru depozitarea lichidelor, acesta poate fi amplasat lângă cuptor pentru a fi la îndemână și este foarte util în organizarea bucătăriei.
Pentru a folosi spațiul din bucătărie la maxim poți opta pentru mobilierul pe colț, iar sistemul de depozitare de la interior poate fi pozitionat tot pe colț.

Într-o bucătărie mică organizatoarele sunt esențiale, astfel încât putem adopta și rafturile suspendate, astfel încât să fie funcționale.

Pentru senzația de mărire a spațiului este recomandat să folosiți suprafețe lucioase pentru electrocasnice si mobilier.
Într-o bucătărie cele mai importante sunt culorile și luminile, spoturile în mobilier îndeplinesc cu succes funcția de iluminare generală.

regata

Între corpurile de bucătărie amplasate puteți folosi faianță combinată:
faianța decor cu faianța simplă.
Un mobilier alb poate fi combinat cu ușurință cu o faianță în culori vii, energizează complet bucătăria, conturând un spațiu inedit. Așadar, o bucătărie mică nu limiteaza opțiunile de design, ci pote fi o oportunitate de creație unică pentru spațiul cel mai locuit din locuință. Această limitare de spațiu nu poate influența design-ul sau culorile alese.

Culorile ideale pentru vopsirea pereților într-o bucatarie de dimensiuni mici sunt: maro, bej și alb, acestea oferă senzația de spațiu deschis și aerisit.
Culorile neutre reflectă cu succes lumina, iar împreună cu aparate electrocasnice lucioase conturează o bucătărie de înalt rafinament.
Datorită dimensiunilor reduse o bucătărie poate fi foarte ușor de amenajat și întreținut.