Cum alegi bateria sanitara potrivita pentru baie si bucatarie

In locuinta noastra avem foarte multe obiecte pe care le folosim zilnic, de cel putin cateva ori. Printre acestea se enumera si bateria sanitara, din baie sau bucatarie. Astfel ca am decis sa iti prezentam cateva sfaturi, de care poti tine cont atunci cand doresti sa achizitionezi o baterie sanitara. Ne vom rezuma, momentan, la bateria pentru lavoarul din baie si pentru chiuveta din bucatarie, mai ales ca procesul de alegere a acestora este acelasi.

In momentul in care decidem sa achizitionam un produs, indiferent care ar fi acesta, trebuie sa ne documentam temeinic cu privire la acel produs si la tot ceea ce tine de acesta.

Astfel, trebuie sa avem in vedere locul in care este alimentarea cu apa, locul in care va fi montata bateria, materialul din care este realizata, inaltimea pe care o poate avea aceasta si chiar functiile pe care ni le dorim sa le aiba bateria.

Locul montarii

In functie de instalatia de alimentare cu apa, vom decide unde va fi montata si bateria sanitara. Atunci cand avem nevoie de o baterie pentru baie, vom avea posibilitatea montarii bateriei sanitare in perete, pe blat, pe lavoar sau incastrata. In schimb, atunci cand vine vorba despre bucatarie, bateria sanitara se monteaza, adesea, pe chiuveta sau langa aceasta.

Pe scurt, bateria sanitara se poate monta in diferite locuri, astfel ca ia in calcul locul in care se afla alimentarea.

Materialul

Bateria sanitara este un produs pe care il achizitionezi acum, apoi il folosesti o perioada foarte lunga de timp, care se masoara in ani de zile. Astfel, investitia este una importanta pentru tine si membrii familiei tale. De aceea, fii atent la materialul din care acestea sunt realizate!

Noi iti recomandam sa alegi pentru acasa bateriile Celestamarca proprie Regata, care sunt realizate din alama sanitara de inalta calitate. Acest material este unul foarte rezistent la impact, agenti chimici si multi alti factori si, ce este important, nu rugineste in timp si nu se degradeaza.

Bateriile Celesta, din alama sanitara, sunt un sprijin pentru oricine apreciaza calitatea superioara, designul inovativ, functionalitatea ridicata si produsele bine realizate, cu o durata lunga de viata.

Foarte interesant la aceste baterii este modul in care au fost proiectate: mai intai, designerii si producatorii s-au gandit la o metoda prin care bateria sa fie utilizata foarte usor de oricine, chiar si de un copil. Apoi au utilizat masinariile CNC pentru proiectarea si realizarea produselor intr-un mod aproape perfect, fara defecte. Indiferent daca alegi o baterie pentru lavoar sau pentru chiuveta, cu siguranta vei ramane multumit pe deplin de serviciile si functionalitatea bateriilor.

Controlul bateriei

O baterie poate fi controlata in mai multe feluri: prin actiunea manetei (moncomanda), a celor doua rozete (manere – dubla comanda) sau prin actiunea fotocelulei (apropierea de senzor).

In functie de preferinte si de confortul pe care il doresti, poti alege o baterie cu monocomanda, care este foarte usor de actionat si care nu te va lasa sa incurci apa calda cu cea rece, ori poti apela la o baterie cu senzor, care te ajuta atat la economisirea consumului de apa, cat si la utilizarea facila in cazul in care ai mainile murdare.

Baterie scurta sau inalta?

Pentru bucatarie, cu siguranta vom avea nevoie de o baterie inalta, astfel incat sa poti utiliza chiuveta la intreaga sa capacitate si sa nu te lovesti de ea, in cazul in care speli vasele ori legumele pentru o salata.

Insa, pentru lavoarul din baie, ne putem orienta catre o baterie inalta sau scurta, in functie de preferinte, dar si in functie de nevoi. Ia in calcul dimensiunea lavoarului, inaltimea peretilor acestuia si spatiul de manevra. Fii atent insa, la locul in care cade jetul de apa! Acesta trebuie sa fix in sifonul de scurgere, nu pe langa acesta ori pe peretii lavoarului.

Inca o data, iti recomandam bateriile Celesta, pe care le gasesti sub orice dimensiune!

Finisajele bateriei

Pana acum ceva timp, cele mai comune baterii erau cele cromate, deoarece acestea se potriveau si inca se potrivesc aproape oricarui lavoar.

Insa, noi am luat in calcul noile tendinte ale pietii si am decis sa aducem in portofoliul nostru de produse baterii sanitare de calitate superioara, in diferite finisaje: crom, negru, gunmental, cupru, alb mat si chiar aurii. Tendintele se schimba, moda devine din ce in ce mai colorata si plina de viata, iar noi ne conformam celor mai noi idei de design interior si cerintelor voastre.

Baterii speciale pentru chiuveta din bucatarie

In bucatarie avem nevoie de cele mai bune instrumente de lucru, astfel incat toata treaba sa mearga bine. Poti alege o baterie inalta cu pipa dreapta sau sub forma de arc, cu pipa pivotanta, extractibila sau chiar flexibila.

Spatiul mare de manevra este un atu principal in bucatarie, la care sa alatura si pipa flexibila, pe care o poti folosi exact asa cum doresti si cum ai nevoie.

Finisajele sunt diverse: de la crom, crem si alb, pana la negru, gri sau auriu.

Se poate monta bateria sub fereastra?

Daca iti doresti sa montezi bateria sub fereastra, in urma unor modificari prin bucatarie, trebuie sa fii atent la deschiderea ferestrei, inaltimea bateriei si, mai ales, tipul bateriei. In cazul in care optezi pentru o baterie standard, nu este recomandat sa amplasezi bateria sub fereastra, deoarece nu vei mai putea folosi fereastra, cel putin in deschiderea maxima.

Alege pentru acasa bateria care ti se potriveste! Arunca o privire la cele mai noi modele de baterii sanitare de la Celesta si tine cont de sfaturile pe care ti le-am acordat! Sigur vei gasi ceea ce cauti!