Află cum poți alege ușa potrivită!

A venit timpul să faci o schimbare!

Nu te-ai plictisit de scârțâitul ușilor vechi sau de aspectul lor demodat?

Câteodată simțim nevoia de o schimbare, de un upgrade sau de „nou” însă, nu știm exact de unde sau cu ce să începem. În acest context, noi dorim să îți oferim un punct de start după care te-ai putea ghida, în ceea ce privește amenajarea interioară a casei tale: alegerea ușii de interior.

Ușa poate fi considerată un element banal și puțin folositor în casă, cu toate că nu este chiar așa. Ușa, în special cea destinată amplasării în spațiile interioare, are diverse roluri: de la simpla delimitare a fiecărei încăperi și până la rolul estetic pe care îl joacă, în designul întregii case.

Prea multe uși în casă?

Fiecare obiect sau element prezent într-o locuință are un scop unic și joacă un rol aparte în casă. Ușa de interior este cea care dorește să delimiteze spațiile și să ofere mai multă intimitate locuitorilor. Totodată, aceasta completează designul abordat și oferă un punct de ghidare cromatică pe care ai putea s-o urmărești.

Niciodată nu vor fi prea multe uși în casă, dacă vor fi amplasate doar acolo unde este absolut necesar. Un număr prea mare de uși, într-un spațiu mic va aglomera, în mod vizibil, casa și aspectul acesteia.

Cum poți alege ușa de interior potrivită?

Suntem în căutarea unei uși perfecte, deci trebuie să fim atenți la fiecare aspect și fiecare detaliu. Astfel, cel mai important criteriu în procesul de alegere a ușii de interior este dimensiunea.  În cazul  în care dorești să înlocuiești o ușă veche, vei măsura lățimea, grosimea și înălțimea ușii. Însă, în cazul în care măsurătorile sunt în stadiul de început/gri vei măsura golul de ușă: 

  • Lățimea este reprezentată de deschiderea orizontală dintre cei doi pereți în care va intra ușa;
  • Înălțimea este reprezentată de acea deschidere verticală, de la podea și până la buza superioară a golului de ușă. Aici trebuie să fii atent la pardoseală: dacă nu este montată, trebuie să ții cont de grosimea acesteia;
  • Grosimea este reprezentată de grosimea peretelui. 

De asemenea, în dimensiunea măsurată trebuie să intre și tocul ușii, care diferă în funcție de modelul ales. 

Ușa de interior se poate alege urmând câteva criterii de bază, esențiale unei alegeri perfecte:

  • În funcție de materialul din care este realizată (lemn, PAL, MDF etc.);
  • În funcție de izolația termică și fonică;
  • În funcție de designul și stilul ales;
  • În funcție de culorile și finisajele din cameră;
  • În funcție de funcționalitatea sa.

Un alt criteriu după care trebuie să te ghidezi în momentul în care alegi ușa de interior este grosimea foii de ușă. Ușile de interior care urmează să fie amplasate în apartamente, trebuie să aibă grosimea cuprinsă între 40 și 50 mm iar, cele care urmează să fie amplasate într-o casă, trebuie să aibă foaia de ușă puțin mai groasă.

Cele mai căutate uși de interior din România, dar și din afara țării, sunt cele batante (cu balamale), realizate din MDF, datorită proprietăților sale și a rolului estetic pe care îl prezintă.

Ușă de interior LT 6 - 1036, model L - 009

Uși moderne și elegante?

Anul acesta „albul” primează în materie de design interior. Tocmai de aceea, nu am ezitat să ne completăm gama de uși de interior cu cele mai moderne și elegante modele de uși pline lăcuite, realizate din MDF.

În realizarea acestora s-au folosit materiale de înaltă calitate, astfel încât produsul finit să se apropie de perfecțiune. Panourile foii de ușă sunt din MDF, de 6 mm grosime, iar impreună cu miezul, ușa are grosimea totală de 42 mm. Acestea au fost tratate cu melamină, iar apoi lipite prin presare. În final, ușile au fost vopsite și acoperite de un strat generos de lac pentru aspect elegant și impecabil.

Nici feroneria ușilor nu se lasă mai prejos: fiecare element are încărcătură dublă pentru un plus de rezistență și durabilitate.

Pe lângă aspectul elegant și calitatea superioară de care dau dovadă, aceste uși sunt și igienice, datorită lipsei impactului cu aerul, pe întreaga suprafața a acestora.

Ușa poate fi asortată cu pardoseala, mobila, pereții sau chiar lustra. Acest aspect depinde de designul ales și de amprenta personală. Cu toate acestea, datorită albului impecabil, aceste uși vor ieși în evidență prin aspectul lor modern și rafinat.

Ușă de interior LT 6 - 1036, model L - 004

De ce să alegi noua gamă de uși de interior?

Mai întâi, trebuie reținut că materialele din care aceste uși au fost realizate sunt de calitate superioară, MDF-ul fiind tratat și lăcuit corespunzător, iar materialul din care este realizată feroneria are încărcătură dublă. Astfel, nu va exista grija decolorării ușii în timp sau grija că lacul, sau chiar ușa în sine, va crăpa.

Apoi, poți lua în calcul rezistența crescută a acestora la diverși factori, precum zgârieturi sau lovituri, raze UV, foc sau chiar impact mecanic.

Și, în cele din urmă, poți opta pentru alegerea uneia sau mai multor uși din această nouă gamă datorită designului modern și aspectului elegant, dar și datorită modelelor diverse, a întreținerii ușoare, a reversibilității și durabilității.

Ușă de interior LT 6 - 1036, model L - 014

După cum spuneam, ușa poate avea mai multe întrebuințări însă, culoarea și designul acesteia vor atrage toate privirile.

Echipa Regata îți recomandă produsele noi, cu design modern și aspect elegant, tocmai pentru a fi în ton cu ultimele tendințe și pentru a profita de funcționalitatea produselor. În plus, noul aspect al întregii case îți va oferi satisfacerea alegerilor perfecte.

Și nu uita: albul este la modă anul acesta!

Alege Regata pentru acasă!