7 motive pentru care merita sa alegi gresia tip parchet

De cele mai multe ori, pardoseala este primul element care ne atrage atentia atunci cand intram intr-un spatiu, oricare ar fi acela.

Pe langa confortul pe care ni-l ofera, gresia are si un rol estetic care completeaza stilul/designul ales si care poate forma un contrast superb impreuna cu celelalte elemente prezente in acel spatiu (mobila, decoratiuni etc).

Gresia cu aspect de parchet reprezinta alegerea perfecta pentru cei care adora lemnul, aspectul natural si un mediu calduros, dar si pentru cei care cauta alternativa perfecta pentru amplasarea parchetului in baie, bucatarie ori in spatiile umede.

Acest tip de gresie poate fi perfect si pentru cei care nu au timp sa intretina corespunzator parchetul sau care isi fac griji ca acesta poate fi zgariat de animalul de companie, de jucariile copilului sau de alte obiecte care ar putea degrada pardoseala. Asadar, lasa grijile deoparte si iata 7 motive pentru care merita sa alegi pentru acasa o gresie cu aspect de parchet:

1. Imita perfect lemnul/parchetul

Placile ceramice sunt prezente intr-o gama foarte larga de modele, culori, dimensiuni si texturi. Datorita tehnologiei avansate, acum se produc placi ceramice cu aspecte diferite, precum marmura, piatra, ciment, mosaic, lemn etc. Cu toate acestea, cel din urma este cel mai cautat, datorita reprezentarii aproape perfecte a texturii lemnoase, care ofera senzatia unei pardoseli din lemn natural.

Multe persoane se feresc de montarea parchetului in baie sau in bucatarie si opteaza pentru gresia cu aspect de parchet datorita asortarii aproape perfecte si a diferentei vizuale mici intre cele doua tipuri de pardoseala.

2. Se potriveste oricarui stil

Nuanta este cea care pune in valoare modelul acestui tip de gresie. De aceea, in procesul de alegere a gresiei cu aspect de parchet, atentia se muta pe nuanta acestuia. Astfel, in functie de stilul ales poti opta pentru nuante calde, de mijloc sau chiar reci. Totul depinde de rezultatul final pe care ti-l doresti.

Trebuie sa retii ca nuantele mai calde vor oferi acea senzatie de caldura si spatiu mai mare, fata de cele reci care doresc sa scoata in evidenta celelalte elemente din incapere. Te poti ghida chiar dupa culoarea celui mai mare element din incapere, astfel incat sa asortezi elementele sau sa le scoti in evidenta, prin intermediul pardoselii.

3. Ofera senzatia de caldura

Dupa cum spuneam, acest tip de gresie imita foarte bine fibrele lemnoase si aspectul de lemn sau de parchet. De obicei, lemnul este vazut drept simbolul naturii, care ofera eleganta si naturalete oricarui spatiu.

Senzatia de caldura vine si de la asocierea lemnului cu focul, elementul natural al caldurii.


4. Prezinta rezistenta la factorii de mediu

Datorita caracteristicilor pe care le detine gresia, in general, si acest tip de placa ceramica prezinta rezistenta crescuta la factorii de mediu, precum umezeala, schimbari de temperatura, fenomenul de inghet-dezghet, lichide, foc, zgarieturi etc.

Astfel, dupa cum spuneam, aceasta se poate monta in orice tip de incapere, chiar si in baie si in bucatarie. De asemenea, vei beneficia si de un aspect natural si uniform in intreaga casa.

Iar pentru ca ai optat pentru gresia cu aspect de parchet, nu trebuie sa stai cu teama degradarii pardoselii, mai ales ca majoritatea sunt portelanate. Motivul cu numarul 5 vine sa explice de ce:

5. Prezinta durabilitate mare

Placile ceramice sunt realizate din materii prime, care trec prin diverse procedeuri de realizare, apoi coapte in cuptoare speciale la temperaturi ridicate – 1000-1400 de grade C. In timpul coacerii, placile devin mai compacte (dense) si obtin duritate mare la diversi factori.

Asadar, toate aceste caracteristici, impreuna cu o buna intretinere periodica, vor prelungi semnificativ durata de viata a pardoselii.

6. Gama larga de modele si culori

Vorbim despre gresie, deci, implicit, si despre o gama foarte larga de modele si culori in care putem gasi exact ceea ce ne dorim.

Fie ca esti in cautarea unei gresii in culori calde sau reci, cu model simplu sau complex, cu finisaj mat sau lucios, cu siguranta vei alege ce e potrivit pentru tine si pentru casa ta.


7. Intretinere usoara

Gresia cu aspect de parchet se intretine la fel de usor ca o gresie obisnuita. Nu este nevoie de achizitionarea unor detergenti speciali de curatare sau de alte produse sofisticate.

Pentru ca ai optat pentru gresie, nu pentru parchet, intretinerea este foarte usoara si rapida. Nu trebuie sa iti faci griji cu privire la umflarea placilor sau la decolorarea acestora.

Gresia cu aspect de parchet ramane una dintre cele mai cautate tipuri de gresie, datorita aspectului sau elegant si natural.

Astfel, daca vrei sa optezi pentru un aspect calduros, iti place lemnul, aspectul natural si nuantele extrase din natura, poti alege gresia tip parchet. Aceasta combina o multime de avantaje de care te-ai putea bucura. Iar noi, ti-am spus doar cateva motive principale pentru care merita sa alegi acest tip de gresie.

Asadar, tu ai alege gresia tip parchet pentru acasa?