Liant tencuiala si zidarie Carpatcement Z100, 20 kg

COD PRODUS
268373
Stoc epuizat
14,50 lei / buc 15,35 lei / buc

COMANDA TELEFONIC LA:

0377 10 22 22(L-V: 08:00 - 17:00)

BENEFICII
  • Garantie

Vezi mai multe
Descriere

Z100® este un ciment special fabricat pentru zidărie și tencuială - comercializat la saci - cu care se pot prepara mortare lucrabile și economice doar prin adăugarea de nisip și apă.

Acesta se folosește la prepararea șprițului, grundului şi tinciului precum şi la prepararea șapelor care nu sunt expuse abraziunii;

În cimentul Z100® este adăugat - la fabricare - un aditiv de plastifiere și antrenare a aerului care înlocuiește varul. Prin amestecarea controlată - conform rețetei (compoziției orientative) - a Z100® cu nisip curat 0-4mm şi apă se obține un mortar lucrabil, omogen şi cu o durabilitate deosebită la atacul din îngheț-dezgheț;

La prepararea corectă a mortarului cu Z100® acesta reține apa de consistență, prevenind mustirea, desprinderile de pe suport sau alunecarea pe rosturi a zidăriilor;

Calitatea mortarului de a reține apa (dozată corespunzător) până la începerea prizei reduce fenomenul de migrație prin capilaritate în blocurile de zidărie (cărămidă, BCA, bolțari, etc.).

Avantaje:

  • Plasticitate (lucrabilitate) crescută: Consecința prezenței în compoziția Z100®  a aditivului inlocuitor de var, dozat în mod controlat și corespunzător, este o plasticitate uniformă și suficientă a mortarului care permite punerea în operă cu ușurință.
  • Timpul de întărire îndelungat, suficient: Timpul de întărire suficient de îndelungat al Z100® permite producerea unei cantităţi mai mari de mortar, eliminându-se astfel timpii morți petrecuți cu prepararea unor șarje reduse cantitativ.
  • Capacitatea mare de reținere a apei: Pentru un mortar standard preparat cu Z100® reținerea de apă este cel puțin 80% din masă, prevenind separarea apei în condițiile respectării compozițiilor (rețetelor) recomandate de mortar.
  • Rezistenţă crescută la îngheț – dezgheț: Având în vedere clima României, cu ierni friguroase și caracterizate prin numeroase cicluri de îngheț-dezgheț, Z100® a fost conceput pentru a fi folosit în tencuieli exterioare expuse ciclurilor de îngheț – dezgheţ în stare nesaturată.
  • Adeziune mare la suport: Un mortar de tencuială preparat cu Z100® are o adeziune suficientă la stratul suport.
  • Tendința de fisurare din contracție redusă: La mortarele cu întărire lentă, cum sunt cele preparate cu Z100® cu un dozaj şi o compoziție corespunzătoare, fenomenul de contracție este mult redus, apariția fisurilor fiind prevenită prin măsurile de tratare obișnuite a tencuielilor.

Specificații
Caracteristici
Producator Carpatcement
Greutate (kg) 20
Tip produs Liant
Greutate 20 Kg
Review-uri
Scrie un review