Vrei să iți schimbi pardoseala, să faci o modificare de lungă durată?
Alegerea unui material potrivit pentru pardoseala ta, dar și pentru confortul tău, poate fi o provocare foarte dificilă.
Există o varietate foarte mare de modele și tipuri de plăci ceramice cum ar fi:
- gresie mată;
- gresie lucioasă;
- gresie rectificată;
- gresie vitrificată porțelanată;
- gresie colorată;
- gresie porțelanată glazurată;
- gresie cu textură in relief;
- gresie cu model;
- gresie neportelanată;
- gresie tip parchet;
Gresia este un tip de rocă sedimentară rezultată din granule de nisip cimentate, având proprietatea de a putea fi tăiată ușor în bucăți și fâșii.
Diferența dintre gresia porțelanată și cea simplă constă, în procedeul diferit de coacere.
Gresia glazurată se obține printr-un dublu proces de coacere/ardere, în urma căruia fața superioară a gresei capătă un aspect glazurat.
Gresia porțelanată este obținută printr-o singură coacere, numită vitrifiere (topire urmată de solidificare), căpătând un aspect foarte neted, care poate semăna uneori chiar și cu marmura ori porțelanul. În unele cazuri, și gresia porțelanată poate avea finisaj glazurat mat sau lucios.
Indiferent de tipul de gresie ales, aceasta nu are proprietăți antitermice sau antifonice.
Gresia tip parchet poate fi cea mai bună alegere, deorece este ușor de întreținut, are un aspect plăcut, fiind ideală pentru încăperile cu trafic intens.

Gresie
Gresia este folosită din ce în ce mai mult în camere cu umiditate ridicată și cu grad mai mare de murdărie cum ar fi:
bucătărie, baie și hol, iar în dormitor și sufragerii este potrivit parchetul.
Dacă în dormitor și sufragerie ai ales parchet, poți avea același aspect și în restul camerelor cu ajutorul gresiei tip parchet.
Gresia tip parchet
Gresia tip parchet este o pardoseală care imită parchetul, aceasta are avantaje dar și dezavantaje.
Gresia tip parchet este ușor de întreținut și curățat, dar în același timp oferă și un aspect elegant încăperii în care este amplasată. Aceasta poate fi asortată cu ușurință cu celelalte piese de mobilier din cameră. Gresia tip parchet cu trafic intens este ideală pentru hol și pentru încăperile intens circulate. Acest tip de gresie se regăsește într-o gamă variată de culori, dimensiuni și modele.

Pe lângă avantajele de mai sus gresia tip parchet are și câteva dezavantaje.
Fiind o pardoseală care se întreține cu ușurintă și potrivită pentru orice incăpere, aceasta este un material mult mai rece decât parchetul. Dacă alegeți gresie în camerele de zi sau sufragerie, în anotimpul rece, trebuie sa incalziți bine camera.
Gresia este mult mai greu de montat decât parchetul, dar când vă hotărâți să o înlocuiți procedeul este mult mai costisitor. Spre deosebire de parchet, gresia tip parchet se regăsește intr-o gamă variată de modele.
Datorită proprietăților pe care le oferă gresia cu aspect de lemn poate fi amplasată și la exterior cum ar fi:
pe terasă, balcon, scări, etc.
Atunci când alegi gresia pentru locuința ta, este bine să ții cont, în primul rând, dacă amenajezi un spațiu interior sau exterior, cu trafic intens, moderat, alunecos sau nu.
Un specialist te poate ajuta să alegi gresia potrivită pentru locuința ta.
Surse foto:
- Cersanit
- Yurtbayseramik