Cum ne pregatim pentru renovarea casei? Sfaturi si idei de care ar trebui sa tii cont cand incepi sa renovezi

Cum ne pregatim pentru renovarea casei? Sfaturi si idei de care ar trebui sa tii cont cand incepi sa renovezi

 
Un proiect de renovare a unei case sau al unui apartament poate fi singura modalitate in care sa iti transformi casa dupa gustul tau. Rezultatul renovarii iti va reflecta intocmai personalitatea si ideea ta pentru spatiul numit “acasa”.
Orice proiect de renovare poate parea, la inceput, coplesitor, dar este garantat ca va decurge mai usor daca cunosti din timp cateva trucuri.
 
Iata cateva sfaturi de renovare de la profesionistii in domeniu:
 
1. Planificare
 
O buna planificare si o selectie din timp a produselor pe care alegi sa le inlocuiesti te va scuti de intarzieri in executia renovarii. Elaboreaza din timp un plan care sa defineasca obiectivul renovarii; o planificare corecta te poate ajuta si sa iti mentii cheltuielile conforme cu bugetul alocat.
 
2. Bugetul alocat
 
Cea mai mare temere a celor care incep renovarea casei/apartamentului este depasirea bugetului alocat. Cu o gandire strategica si cu produsele din oferta noastra, poti reduce costurile fara sa fii nevoit sa renunti la ceva. Nu uitati sa alocati inca 10% pentru costuri neasteptate.
 

 
3. Realizati un desfasurator cronologic pentru renovarea locuintei
 
Incepeti planificarea prin selectarea unei date de inceput pentru renovare. Alaturi de meseriasul sau compania care se va ocupa de renovarea dumneavoastra va trebui sa calculati durata de timp necesara pentru fiecare portiune a proiectului. Stabiliti de la inceput ce parte a proiectului trebui finalizata prima data si ce parti pot fi finalizate simultan. Asigura-te ca ordinea cronologica a proiectului de renovare permite timp pentru livrarea materialelor si pentru pregatirea zonei in care se vor adduce modificari. Pentru data de finalizare a proiectului de renovare, luati-va in plus cateva zile.
 
4. Creaza-ti o imagine de ansamblu
 
Cand faceti cheltuieli de renovare, este important sa aveti deja o imagine de ansamblu. Cheltuielile de intretinere pe termen lung, pierderile de energie si eventualele reparatii se pot adauga rapid. Asigura-te ca incluzi in bugetul tau si aceste eventuale costuri cand realizezi bugetul pentru renovare. Ia in calcul si detaliile cele mai mici, cum ar fi daca doresti sa inlocuiesti culoarea peretilor sau doresti sa vopsesti piese de mobilier ori vrei sa schimbi cu totul gresia.
 
5. Alege un bun mesarias sau o firma de constructii
Angajeaza un antreprenor sau un meserias priceput pentru lucrarea ta de renovare. Spre exemplu, cere recomandari prietenilor, cunostintelor sau rudelor care au trecut recent printr-o renovare despre meseriasul sau firma cu care au renovat de curand . Va recomandam, fie ca veti lucre cu o firma de constructii, fie cu diversi meseriasi, sa incheiati inainte un contract care sa stipuleze durata de executie a lucrarilor si pretul final al lucrarii, eventual garantia post-lucrare, va puteti afla in situatia in care, la cateva luni de la renovare, faianta sau gresia sa inceapa se se desprinda.
 
6. Comanda din timp produsele si materialele necesare renovarii
Aici intervenim noi si iti prezentam o oferta variata de produse de calitate pe care le poti comanda online, chiar de acasa, si pe care le poti folosi in proiectul tau de renovare. Nu mai pierde timp sa mergi prin magazine sa cauti produsele de care ai nevoie ca sa nu intarzii data de finalizare a renovarii tale. Acceseaza chiar de acasa www.regata.ro si plaseaza comanda online, iar noi iti livram la adresa ta.
 
Si pentru ca proiectele de renovare pot fi si partiale (spre exemplu, alegi sa renovezi doar o incapere din casa ta-dormitorul, living-ul sau baia), ti-am pregatit o oferta cu produse variate: de la gresie si faianta, pana la baterii sanitare si seturi ceramice complete pentru baie sau parchet laminat.
 
Daca deja ai ales sa inlocuiesti vechea gresie din baie, iti recomandam cateva modele noi de gresie vitrificata tip parchet, foarte usor de intretinut si de curatat: Fishbone, Plank Sward, sau modele cu dimensiuni mai mari de tip View A + B, care creeaza un aspect unic si deosebit: Aquafine, Zasilo, Blue Book, Onyx Emerald.
 
Vara este anotimpul ideal pentru proiectul de renovare pe care il pregatesti de ceva timp.
 
surse foto: casepractice.ro