Izolarea casei: materiale necesare si costuri

Ai in plan sa-ti izolezi locuinta? Astepti momentul perfect sa incepi procesul de izolare al casei tale? Noi credem ca ai amanat destul proiectul tau, iar acum este momentul perfect pentru izolarea casei tale, interioara sau exterioara, in functie de preferinte!

Ti-am pregatit o serie de reduceri, de care sa te poti bucura atat tu, cat si membrii familiei tale! Chiar acum poti profita de reduceri la polistiren si vata minerala, cele mai cunoscute tipuri de izolatie termica potrivite pentru orice proiect!

Intra aici si profita de reduceri!

Pe langa reduceri, vrem sa-ti mai comunicam cateva detalii despre polistirenul expandat si cel extrudat, cat si despre vata minerala si vata bazalica. Inainte de a face alegerea potrivita pentru acasa, trebuie sa stii care material este potrivit proiectului tau de renovare. Astfel, hai sa aflam unde putem folosi polistirenul expandat, polistirenul extrudat, vata minerala si vata bazaltica, cat si micile diferente dintre ele.

Incepem prin a mentiona ca indiferent de materialul ales pentru termoizolarea casei tale, cu siguranta de vei bucura de un consum scazut de energie si de un confort termic pe masura.

Orice proiect de izolare, renovare sau constructie are un pret. Iar, de cele mai multe ori, costul intregului proiect reprezinta motivul principal pentru care amanam demararea acestuia. Noi ti-am pregatit reduceri de neratat la polistiren si la vata minerala, astfel incat tu izolezi si economisesti in acelasi timp! In acest moment, dorim sa te ajutam cu cele mai bune preturi la aceste doua tipuri de materiale izolatoare, mai ales ca acum este momentul perfect sa-ti izolezi locuinta!

Diferente intre polistirenul expandat si polistirenul extrudat

Polistirenul expandat are o structura cu pori deschisi, permeabilitate la vapori (vaporii de apa acumulati in camera vor iesi in atmosfera) si are o rezistenta mica la compresiune, adica isi va modifica foarte usor forma. Acesta este indicat pentru utilizarea in spatii cu incarcare redusa.

Polistirenul extrudat are o structura mai densa, cu pori inchisi, nu permite trecerea vaporilor de apa prin perete si are o rezistenta foarte mare la compresiune, ceea ce inseamna ca nu isi modifica forma. Este indicata utilizarea polistirenului extrudat in spatii cu incarcare mare.

Astfel, putem spune ca principala diferenta intre cele doua tipuri de polistiren este reprezentata de densitatea fiecaruia si de rezistenta la compresiune. De asemenea, tipul polistirenului ne dicteaza si locul in care se poate utiliza acesta: in spatii interioare sau exterioare, in locuri umede ori uscate.

Polistirenul expandat (EPS) este adesea folosit pentru izolatia peretilor interiori sau exteriori, a verandelor sau a mansardelor.

Polistirenul extrudat (XPS) se utilizeaza mai mult pentru izolatia peretilor de subsol, a teraselor circulabile, a acoperisurilor sau a pardoselilor.

Care sunt indicii de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem polistirenul?

In primul rand, alegem tipul de polistiren in functie de tipul proiectului nostru si de locul care urmeaza sa fie izolat.

Daca alegi polistirenul expandat, vei observa, pe bax, cateva specificatii de tipul: EPS 50, EPS 70, EPS 100 si tot asa. Ei bine, “EPS” este prescurtarea de la “polistiren expandat”, iar acele numere semnifica rezistenta la compresiune. Acesta este un indicator foarte bun de care trebuie sa tii cont atunci cand alegem polistirenul expandat. EPS 50 si EPS 60 sunt potrivite pentru termoizolatia spatiilor interioare, iar ceilalti indici pot fi utilizati in spatiile exterioare. Ori, pentru exterior sau spatii umede poti apela la polistirenul extrudat.

Un alt indicator de care trebuie sa tii cont atunci cand alegem polistirenul este grosimea. Pentru peretii exteriori se recomanda achizitionarea unui polistiren cu grosime cat mai mare ( minim 10 cm), iar pentru peretii interiori este recomandat polistirenul de 5 cm sau mai putin. Trebuie sa tinem cont de faptul ca alegerea unei placi de polistiren mai groasa de 5 cm va duce la reducerea spatiului util din interior. In exterior, grosimea polistirenului nu influenteaza negativ.

Poti profita de pana la 10% reducere la polistiren!


Vata minerala de sticla si vata minerala bazaltica – diferente

Vata minerala bazaltica este un material izolator fonic si termic, care reduce semnificativ consumul de energie, dar si zgomotul. Acest material este potrivit pentru izolarea locuintelor, a mansardelor sau chiar a constructiilor industriale.

Vata minerala de sticla reprezinta un material flexibil si elastic, spre deosebire de cea bazaltica, care este mai rigida. Cel mai mare avantaj al acestui tip de izolatie il reprezintă maleabilitatea, astfel încât poate fi amplasata cu usurinta in spatiile mai greu accesibile sau care au o forma neregulata.

Vata minerala de sticla este mai degraba recomandata de puterea de izolare termica, adesea fiind preferata in izolarea acoperisurilor pe interior sau a peretilor despartitori ridicati prin sistemul profilelor cu placi de rigips.

Vata bazaltica este un produs mai rigid decat vata de sticla, dar are si o greutate ceva mai ridicata. Spre deosebire de vata de sticla, vata bazaltica oferă o mai buna izolare fonica.

Chiar dacă vata bazaltica este un material mai greu si mai rigid decăt vata de sticla, este recomandata folosirea ei in cazul zonelor care necesita o rigiditate ridicata si rezistenta termica. Spre exemplu, in cazul izolarii peretilor exteriori, acest material izoleaza fonic mult mai eficient si este mult mai stabila decat vata de sticla. Un alt avantaj al vatei bazaltice este ca nu se taseaza in timp și nu isi pierde forma.

Putem spune ca principalele diferente dintre vata minerala de sticla si cea bazaltica sunt redate de maleabilitatea acestora, densitate, rezistenta termica si de locurile in care se poate utiliza fiecare dintre acestea. Astfel, pentru spatiile interioare putem alege vata minerala de sticla, iar pentru cele exterioare putem alege vata bazaltica.

La aceste doua tipuri, adaugam si vata minerala cu folie de aluminiu, care este perfecta pentru utilizare in spatiile umede, datorita rezistentei sale la apa si umiditate.

Materiale necesare izolarii

Dupa alegerea materialului izolant, trebuie sa alegi cu grija si restul materialelor, fara de care intreg procesul de izolare nu poate fi incheiat. Adica, trebuie ales adezivul potrivit, diblurile, plasa de fibra de sticla, tencuiala decorativa de final si uneltele aferente acestui proces (gletiera, ciocan, cutter, bormasina, dreptar etc.).

 

Beneficiaza chiar acum de reduceri de pana la 13% la vata minerala si incepe-ti proiectul de izolare a casei tale! Indiferent de alegerea pe care o vei face, cu siguranta confortul termic, fonic si protectia impotriva unor factori de mediu nevaforabili vor schimba in bine viata tuturor membrilor familiei.

Alege Regata pentru acasa! Magazinul care te ajuta sa izolezi si sa economisesti in acelasi timp!