Placarea pardoselilor din interiorul locuintelor poate fi o alegere destul de dificila.
Cel mai des intalnite materiale pentru placarea pardoselilor sunt placile ceramice si parchetul. Alegerea parchetului laminat pare sa fie destul de simpla la prima vedere, dar in realitate trebuie sa tinem cont de mai multe aspecte.
Pentru a lua o decizie corecta va prezentam cateva aspecte de care trebuie sa tineti cont:

1. Destinatia incaperii.

De exemplu, pentru bucatarie sau hol, va recomandam folosirea unui parchet laminat rezistent la umezeala cu grosimea de 12 mm. Pentru dormitoare sau alte camere cu trafic mai putin intens va recomandam sa folositi parchet laminat cu grosimea de la 8 la 10 mm.

2. Clasa de trafic reprezinta un alt aspect important in alegerea corecta a parchetului laminat.

Pentru aprecierea clasei de trafic care determina durabilitatea, rezistenta la zgariere si dilatarea la umezeala a parchetului, va informam ca cele mai intalnite clase de trafic sunt: 31, 32, 33

Modelele de parchet laminat din clasele 31 si 32 sunt destinate pentru trafic casnic usor si trafic comercial moderat (case, apartamente).

Clasa 33 este destinata in mare parte pentru traficul comercial intens, acesta fiind des intalnit in complexele comerciale sau cladirile publice.

Indiferent de materialul din care este confectionat, puteti alege dintr-o gama variata de modele si culori cu finisaj mat sau lucios.

regata

Placile ceramice sunt folosite pentru a crea ambianta dorita, dar pot fi, de asemenea, dificil de ales. Placile ceramice sunt la moda in special in casele moderne și sunt disponibile in diverse culori si combinații de culori. Sunt versatile in aplicare si pot fi utilizate aproape oriunde, inclusiv cu aplicare pe pereți, șeminee și podele.
Aceste placi au o serie de calitati care le fac potrivite pentru montarea in aproape orice incapere a casei.
Oferind rezistenta din punct de vedere termic, chimic si mecanic, placile ceramice sunt rezistente la impact si la variatiile de temperatura inghet-dezghet.
Placile ceramice sunt recomandate in special pentru bai datorita nenumaratelor lor avantaje si pot fi utilizate inovativ.

Placile neporoase si antiderapante sunt perfecte pentru bai cu beneficiile lor funcționale. Din punct de vedere estetic, culoarea plăcilor de baie poate ajuta la crearea unui aspect unic.
Cand alegem, spre exemplu, gresia pentru baie, trebuie sa tinem cont de faptul ca va fi expusa unui mediu cu umezeala ridicata; daca alegem insa, gresia pentru hol, va trebui sa tinem cont de faptul ca aceasta zona a casei este expusa unui trafic intens.
Inainte de a alege culorile pentru viitoarea pardoseala, este important sa tii cont de locul unde urmeaza sa montezi gresia.

regata

Gresia recomandata pentru hol

Holul este o incapere cu trafic intens, achizitionarea unei gresii cu o rezistenta sporita este alegerea ideala pentru aceasta incapere.
In functie de rezistenta la abraziune, clasificarea Porcelain Enamel Institute (PEI) imparte gresia in 5 categorii.
Categoriile de trafic PEI III si PEI IV sunt destinate incaperilor cu trafic rezidential intens (holuri, bucatarii, scari, etc.)
Coeficientul de anti-alunecare este numerotat de la R9 la R13, un coeficient ridicat este potrivit pentru aplicarea in macelarii si in incaperi pentru prelucrarea legumelor.
Putem alege ce culori dorim, dar trebuie sa tinem cont ca holul este o incapere intens circulata, unde intram de obicei cu incaltarile de afara; gresia trebuie sa aiba o nuanta mai rezistenta la murdarie decat in restul incaperilor si sa se poata curata usor.

regata
regata

Gresia potrivita pentru baie

Marimea placilor de baie ar trebui sa fie aleasa in funcție de dimensiunea baii. O baie mica trebuie sa fie prevazuta cu gresie si faianta de dimensiuni mici; placile mari vor face baia sa para mai mica. Pentru spatiul sanitar sunt recomandate gresiile cu o rezistenta la abraziune din clasele PEI I sau PEI II, rezistente la trafic mic si moderat.
Disponibile intr-o gama larga de culori si dimensiuni, placile ceramice pentru baie ofera un design modern si elegant.
Alege placi ceramice de culori profunde si modele vibrante, acestea pot schimba intregul aspect al baii.

Gresia pentru bucatarie

Pentru aceasta incapere este indicat sa alegi o gresie portelanata lucioasa, deorece curatarea se va realiza cu usurinta de pe o suprafata neteda si lucioasa.
Gresiile incadrate in coeficientul de abraziune PEI III sunt suficient de rezistente pentru acest tip de spatiu.
In bucatarie poti opta pentru coficientul de anti-alunecare R10 sau R11, iar daca esti dispus sa aplici un strat abraziv suplimentar, poti lua in calcul si gresiile R9.
In aceasta incapere ai libertate deplina in privinta stilului gresiei, de la rustic la modern, gresia din bucatarie poate transmite orice iti doresti.

regata

Gresia perfecta pentru exterior.
Gresia pentru terasa

Pentru spatiile din afara locuintei, se folosesc placi ceramice cu un coeficient de anti-alunecare R10, R11 sau chiar R12, deoarece pericolul accidentarilor este mai ridicat.
Traficul exterior este unul intens, asa ca si rezistenta la socuri a gresiei trebuie sa fie sporita. De aceea, placile PEI IV si V sunt potrivite pentru spatiile exterioare.
Placile joaca un rol important in designul interior, stabilind aspectul casei.


Indiferent de ce alegi pentru acoperirea pardoselilor, iti punem la dispozitie o gama variata de produse atat pentru gresii cat si pentru parchet.