Se spune ca cea mai utilizata incapere dintr-o casa este baia. Baia este cea mai “intima” parte a unei locuinte si poate avea diferite forme si dimensiuni in functie de gusturi, posibilitati si tipul acesteia.

Designul baii se alege in functie de tipul de locuinta si in functie de spatiul pe care il avem disponibil.

Placile ceramice pentru pardoseala si perete sunt destul de practice in aceasta incapere.

Cum alegem gresia si faianta pentru baie?

Recomandam sa alegeti modele de gresie si faianta usor de igenizat, iar in privinta culorilor, cele mai folosite la amenajarea baii sunt alb si combinatiile de culoare alb-albastru. Insa poti fi ceva mai indraznet si poti opta pentru culorii si mai vii.

Placile ceramice montate care vor fi montate in baie trebuie sa aiba forme destul de simple, care sa permita patrunderea printre imprimeuri a substantelor si a periilor de curatat, astfel incat sa nu fii nevoit sa aloci foarte mult timp pentru curatenie.

Inainte de a alege placile ceramice, trebuie sa te hotarasti in privinta aspectului general al incaperii.

Ce mobilier alegem pentru baie?

Pentru baie exista o gama variata de mobiliere, cum ar fi:

• mobiliere din sticla;

mobiliere din MDF;

mobilier de baie suspendat sau amplasat pe pardoseala (soldat).

La aceste seturi de mobiliere sanitare se pot aduga cu usurinta diferite accesorii, acestea trebuie sa fie alese in concordanta cu piesa centrala a mobilierului din baie. Pentru a completa intreaga amenajare a incaperii, accesoriile pentru baie nu ar trebui sa lipseasca.


Printre accesorii se numara:

-suportul pentru hartie igienica si cel pentru prosoape;

-rafturile pentru produsele de ingrijire;

-suportul pentru pahare (atasat lavoarului);

-accesoriile pentru dus (atasabile cabinei de dus sau cazii);

-suport pentru sapun.

Pentru alegerea vasului de WC, a lavoarului si a rezervorului pentru vasul de WC, recomandam seturile ceramice colorate din oferta noastra, care ofera o imagine unitara.

Ce culori alegem pentru gresia si faianta care vor fi amplasate in baie?

Daca dorim sa punem in evidenta anumite elemente din baie, putem opta pentru placarea anumitor zone din baie cu faiante decor, astfel incat sa aducem un plus de culoare.

In zona unde este amplasat lavoarul, cada sau zona de dus, puteti placa acel perete cu faianta decor iar pentru restul peretilor puteti folosi vopsea rezistenta la umezeala.

Si pardoseala baii este foarte importanta. Pentru a crea un impact vizual bogat, puteti folosi gresiile decor pentru a oferi spatiului sanitar un design modern si deosebit.

In baile de dimensiuni mici nu se recomanda folosirea placilor de gresie de dimensiuni mari, deoarece vor crea senzatia de micsorare a spatiului


Indiferent de obiectele sanitare alese, aici gasesti tot ce ai nevoie pentru spatiul sanitar.

Va prezentam mai jos cateva idei de amenajari ale baii indiferent de spatiul disponibil:

1. Foloseste faianta si gresie cu aspect de marmura sau cu aspect de piatra naturala. Alege placi ceramice cu aspect cat mai natural. 

2. Pe unul sau pe toti peretii foloseste faianta de dimensiuni mici. Te poti folosi de clasicele placi ceramice de dimensiuni mici 10 x 10. In baile de dimensiuni mici trebuie evitate placile ceramice tip ”tabla de sah”, o alegere potrivita poate fi faianta tip „caramida” sau mozaic.

3. Foloseste perete de decor - pentru a scoate in evidenta anumite piese de mobilier din baie, puteti opta pentru decorarea unui perete cu faianta decor. De exemplu, puteti pune in valoare lavoarul sau peretele cu dusul folosind faiante decor, care vor fi amplasate deasupra acestuia.

Placile ceramice decor sunt recomandate pentru a pune in valoare anumite zone din spatiul sanitar, dar nu trebuie utilizate in exces. Pentru un efect estetic deosebit, maximum 25% din suprafata baii poate fi amenajat cu faiante decor. Placile decor (fie ca sunt faiante sau gresii) pot fi folosite atat pentru placarea peretilor cat si a pardoselilor.

4. Poti pune accent doar pe pardosela, iar peretii ii poti pastra simpli. Pentru un efect deosebit in baie nu este absolut necesar sa aplicati faianta pe toti peretii, puteti folosi vopsea lavabila rezistenta la umezeala sau o vopsea decorativa in combinatie cu faianta simpla sau faiante decor.

Faianta poate fi folosita doar pe anumiti pereti, unde doriti sa puneti in evidenta piese de mobilier sau zone din baie.

5. In spatiul sanitar puteti folosi si culori inchise, dar combinate cu efecte de lumini; de exemplu, o oglinda de baie cu led sau dulap cu oglinda si leduri, etc.

6. Putem folosi mici trucuri vizuale pentru un efect coloristic deosebit. Spre exemplu, designerii recomanda amplasarea in baie a unor flori natural sau artificiale care vor completa aspectul general, creand o atmosfera primitoare si relaxanta.


Avand in vedere timpul pe care il petrecem in fiecare zi in baie si ca baia este unul din reperele importante ale fiecarei case, timpul si atentia acordate amenajarii acestui spatiu sunt la fel de importante ca atomosfera pe care dorim sa o cream in baie.