Program
L-V: 08:00 - 17:00
S: Inchis
D: inchis
Scrie-ne un mesajAvând în vedere că tot mai mulți români au ales să se debranșeze de la CET-uri, cea mai potrivită soluție o reprezintă achziționarea unei centrale termice pentru casa sau apartamentul tău. Atunci când alegem centrala termica, depinde și de tipul de locuință unde o vom amplasa. De exemplu, este evident imposibil să instalezi o centrală termică pe carbune sau pe lemne într-un apartament. Drept urmare, atunci când iți cauți o centrală pe lemne pentru încălzirea locuinței tale, trebuie să oferi atenție fiecărui detaliu, astfel încât alegerea facută să fie una cât mai bună. Noi venim în întâmpinarea clienților cu soluții potrivite pentru această problemă, astfel că punem la dispoziție clienților noștri zeci de modele de centrale termice din care să o aleagă pe cea potrivită nevoilor lor, precum și accesoriile potrivite pentru acestea.
În funcție de tipul de combustibil folosit, centralele termice se împart în centrale termice cu funcționare pe gaz sau GPL, centrale termice electrice sau centrale care funcționează pe combustibil solid (lemne, carbune, peleți,etc.)
Necesită o cameră tehnică și ceva mai mult spațiu pentru amplasare, așa că acest tip de centrală este potrivită pentru casă. Principalele avantaje ale acestui tip de centrală îl reprezintă faptul că poate funcționa pe peleți, lemn, brichete sau resturi lemnoase și sunt foarte eficiente.
Acest tip de centrale este recomandat pentru instalare în apartament datorită spatiului redus pecare îl ocupă. În funcție de tehnologia folosită, se împart în centrale termice în condensare și centrale termice clasice.(acestea din urmă nu se mai comercializează la nivelul Uniunii Europene) Centralele termice în condensație functionează mult mai eficient decât o centrală clasică, astfel ca în timpul procesului de încalzire a apei, centrala in condensație împinge vaporii de apă în echipament, îi condensează printr-un process extern și transferă caldura obținută în interiorul sistemului. Sunt echipate cu schimbătoare de căldură mult mai mari, ceea ce înseamnă că suprafețele de schimb de căldură sunt mult mai mari; vorbim deci de un schimb de căldură mai intens care permite vaporilor de apă să condenseze în interiorul aparatului. Centralele termice în condensație prezintă o serie de avantaje: eficiență energetică sporită, economie la factura de gaze, durabilitate, aspect modern.
Puterea centralei se calculează în funcție de suprafața locuinței, și, implicit, a spațiului de încălzit, dar și de cantitatea de apă caldă necesară. La fel de important este și modul în care este izolată locuința. De exemplu, pentru un apartament vechi, fără izolație, este necesară o centrală cu o putere de 7 kW până la 16 kW
Principalele avantaje ale centralelor electrice le reprezintă rapiditatea cu care încălzesc casa, prețurile mai mici. Printre dezavantaje numărăm: odată cu achițizia unei centrale electrice, va trebui cumpărat și un boiler electric.
Aproape toate centralele moderne au sisteme de protecție, însă trebuie să acorzi o atenție sporită asupra sistemului de protecție pe care urmează să îl înstalezi dacă detectează lipsa gazului, scurgerile de gaze. Îți recomandăm să optezi pentru modele de centrale termice care au și afisaj LCD pe care să poți vedea informații esențiale despre presiune și temperatură, folosind meniuri simple și intuitive.