Caramida de sticla: eleganta si rafinament

De-a lungul timpului, domeniul amenajarilor interioare a evoluat foarte mult aducand pe fiecare an ceva nou – in functie de stil si design, care sa surprinda.

Stim cu totii ca in constructia unei case sau a unei cladiri este folosita caramida. Iata, ca pentru ameanjarea interioara avem caramida de sticla. Ce este, ce caracteristici are si cum o poti folosi in amenajarea interioara a spatiului vom spune in continuarea acestui articol.

Click aici sa descoperi intreaga gama de caramizi de sticla!   

Ce este caramida de sticla?

Din denumirea sa, ne putem forma deja imaginea produsului: are forma de caramida, este realizata din sticla si este posibil ca aceasta sa fie transparenta, datorita culorii sticlei. In mare parte, este corecta definitia pe care o putem deduce din titlu, insa mai adaugam si faptul ca aeasta caramida se foloseste doar in scopuri decorative (deci nu poti construi o casa doar din acest tip de caramida), la interior. Totodata, trebuie mentionat ca forma acesteia este patrata (19 x 19 x 8 cm), iar sticla din care este realizata caramida este armata.

De ce sa optezi pentru caramida de sticla in amenajarea interioara?

Caramida de sticla poate fi colorata sau transparenta, simpla sau cu model. Astfel ca, in functie de stilul pentru care s-a optat, poti alege modelul de caramida care ti se potriveste.

Acest produs cu scop decorativ este menit sa ajute la iluminarea spatiului, sa ofere senzatia unui spatiu generos si chiar sa izoleze termic si fonic. In plus, o poti utiliza in diverse locuri din casa si ofera un plus estetic si eleganta oricarei incaperi.

In cazul in care vrei sa optezi pentru un perete care desparte zona dusului de restul baii, dar nu vrei sa simti cum ti se reduce spatiul, poti opta pentru acest element decorativ – caramida de sticla. O poti monta in zona dusului pe post de paravan de dus. Sigur ca acum te intrebi: dar cum ramane cu intimitatea? Ei bine, nu trebuie sa-ti faci griji pentru asta. Caramizile au diferite modele, astfel ca intimitatea va fi pastrata, iar prin acele caramizi se va vedea doar o forma.


Intr-o camara (debara) este intuneric, de obicei. Poti opta pentru un zid din caramida de sticla, care sa permita patrunderea luminii inauntrul acestui mic spatiu, astfel ca nu vei mai fi nevoit sa folosesti mai multe becuri sau siteme de iluminat mai puternice din cauza vizbilitatii reduse.

Caramida aceasta poate fi utilizata in orice scop se doreste. Daca vrei sa-ti amenajezi un bar in casa, il poti face din caramizi de sticla.

Poti alege sa montezi caramida de sticla chiar si pe post de fereastra sau pe post de zid care da spre exterior, in casa. Nu este recomandata utilizarea acesteia la exterior, insa se poate utiliza ca o legatura dintre interior si exterior. Detine proprietati fonice si termice, rezistenta la soc (datorita armarii sticlei, care in caz de spargere, aceasta va fi in interior, nu la exterior), cutremur, lovituri, apa, substante de curatare si multi alti factori.

Cu alte cuvinte, caramida de sticla este acel element decorativ, care se poate monta in orice spatiu interior, dupa cum doreste utilizatorul, care permite patrunderea luminii in orice incapere si ofera un aspect estetic deosebit, un plus de eleganta si intimitate, in ciuda transparentei sticlei. Aceasta varianta este accesibila si nu este nevoie de pregatiri speciale inaintea montarii caramizii. Deci, caramida de sticla poate fi utilizata in orice proiect imaginat de proprietar, fapt pentru care aceasta caramida este utilizata des, de multi ani incoace.

Chiar daca am mentionat anterior atat spatii in care poti utiliza si monta caramida de sticla, cat si caracteristicile acesteia, ne-am gandit sa le facem un rezumat, astfel incat sa ai in vedere ce avantaje prezinta acest element decorativ:

  • Permite luminii sa patrunda in incapere
  • Ofera intimitate, in ciuda transparentei, dar si eleganta si rafinament;
  • Iti da senzatia ca te afli intr-un spatiu generos;
  • Detine proprietati fonice, termice (rezistenta la inghet);
  • Caramida este realizata din doua parti de sticla unite, ambele armate, care, in cazul unui soc puternic, se va sparge in interior, nu in exterior, astfel ca nu exista riscul de ranire;
  • Este foarte usor de intretinut si curatat;
  • Se gasesc intr-o gama foarte larga de culori si modele;
  • Se poate utiliza pentru realizarea unor pereti drepti, fixi, curbati sau intrerupti.


Date tehnice. Cum calculez necesarul de caramizi de sticla?

Mai intai de toate, trebuie sa stii ca aceste caramizi pot fi clare, colorate in masa ori colorate prin injectare. Cele clare au un grad foarte mare de transparenta, deci ii va permite luminii sa treaca usor prin sticla. Acest tip de caramida se poate utiliza acolo unde este nevoie de multa lumina (precum camara, debara, pe post de fereastra etc).

Caramizile colorate in masa se refera la modul in care sunt realizate caramizile. Dupa cum am mentionat anterior, caramizile de sticla sunt realizate din doua bucati de sticla, unite, ambele armate. Acest tip de colorare se refera la colorarea partilor de sticla, inainte de a forma caramida propriu-zisa.

Caramida colorata prin injectare se refera la acele caramizi care nu sunt colorate in inregimea sticlei, ci doar pe marginile caramizii. Acest lucru este posibil datorita injectarii colorantului care adera pe marginile interioare, si nu pe intreaga suprafata dinauntrul sticlei.

Astfel, in functie de aspectul final pe care il doresti sau de locul in care vei monta aceste caramizi, vei opta pentru caramizi clare sau colorate.

De asemenea, trebuie sa raspundem si la eventualele intrebari care ar putea aparea, legate de montajul caramizilor.

In primul rand, in cazul in care nu ai experienta cu acest tip de caramizi, cel mai bine ar fi sa apelezi la un mester sau la un specialist in domeniu, atsfel incat lucrarea sa fie extact cum ti-ai dorit.

Apoi, trebuie sa stii ca adezivul necesar montarii acestor caramizi de sticla este unul special, precum Mortarul pentru caramida de sticla pe care il comercializam noi, iar chitul de rosturi trebuie ales in functie de efectul vizual pe care il doresti.

Iar, acum, trebuie sa stii cum sa calculezi corect necesarul pentru caramizile de sticla. Dimensiunea standard a unei caramizi este de 19 x 19 x 8  cm (lungime x latime x grosime). Distantierii necesari in montarea acestora au 1 cm. Iar, ce este foarte bine de stiut este ca zidul trebuie sa aiba lungime adecvata, adica multiplu de 20 (19 cm caramida + 1 cm distantier).

Avand in vedere specificatiile mentionate, iti recomandam sa folosesti urmatoarea formula pentru a calcula necesarul de caramizi de sticla pentru proiectul tau:

Iar, necesarul pentru distantieri se calculeaza dupa urmatoarea formula:

Caramida de sticla este un element decorativ, utilizat in amenajarea interioare a caselor si a locuintelor, datorita elegantei si rafinamentului pe care le au, dar si datorita proprietatilor sale.

Poti opta pentru acest element decorativ pentru oricare dintre proiectele tale care vizeaza spatiul interior. Aspectul va fi unul deosebit, iar lucrarile realizate cu acest tip de caramida vor rezista un timp indelungat.

Daca vrei o schimbare in locuinta ta, opteaza pentru caramida de sticla si jongleaza cu variantele de amenajare pe care le ai la dispozitie. Iar, daca vrei o schimbare totala, de calitate, alege Regata pentru acasa!