Ipsos modelaj Adera Stucco 5 KG

COD PRODUS
259514
Stoc epuizat
9,00 lei / buc

COMANDA TELEFONIC LA:

0377 10 22 22(L-V: 08:00 - 17:00)

BENEFICII
  • Garantie

Vezi mai multe
Descriere

ADERA STUCCO este un ipsos sub formă de pulbere foarte fină, de culoare albă, având ca şi component principal sulfatul de calciu semihidrat. Produsul este obţinut dintr-o materie primă selectată adecvat. Prin presărare în apă, se formează o pastă omogenă cu timp de priză optim şi lucrabilitate ideală. După uscare suprafaţa obţinută va fi rezistentă şi durabilă.

Domenii de utilizare:

  • Turnarea de forme, ornamente, stucaturi folosite ca decoraţiuni interioare: scafe, frize, galerii, baghete, colţare, plafoniere, coloane, frontoane etc.
  • Materialul se pretează și pentru finisarea tencuielilor interioare pe bază de ciment, ciment-var, ipsos ca glet de prima mână.

Avantaje

  • Ușor de preparat și aplicat
  • Rezistenţă mecanică ridicată
  • Lucrabilitate foarte bună

Mod de lucru:

Preparare

Utilizând un vas curat, se pune apa urmând să se adauge ipsosul, astfel încât să cadă în ploaie fină pe toată suprafaţa apei.

Materialul se lasă 2-3 minute pentru ca ipsosul să se îmbibe cu apă pentru obţinerea consistenţei bune de lucru.

În cazul amestecării, se reduce timpul de lucru cu până în 30%.

Se recomandă amestecarea pastei doar la utilizarea pentru turnarea de forme, ornamente și stucaturi.

Aplicare

Pasta de ipsos se va turna în matriţele gata confecţionate, din fibră de sticlă sau cauciuc, sub diferite forme. Se unge matriţa cu o soluţie pentru a elimina aderenţa ipsosului la peretele matriţei şi pentru decofrarea uşoară a formei. Se toarnă în matriţă un strat de pastă de ipsos preparat. Acest strat va acoperi jumătate din grosimea finală a formei. În pasta de ipsos rămasă se pot pune fibre pentru armare.

Pasta de armare obţinută se toarnă în matriţă, completându-se şi a doua jumătate de grosime. Se lasă în repaus până la sfârşitul de priză. Decofrarea, fixarea şi depozitarea la uscare a elementelor se face după finalul de priză. Formele obţinute, ornamente şi stucaturi au o rezistenţă mecanică ridicată. Calitatea formelor, ornamentelor şi stucaturilor depinde de gradul de prelucrare.

Pentru realizarea finisajelor pentru pereţi pasta obţinută se aplică în straturi subţiri, utilizând gletiera, până la obţinerea unor suprafeţe netede şi plane, de culoare albă.

Suportul trebuie să fie uscat, desprăfuit și să nu prezinte pete de ulei, eflorescenţe sau zone friabile

Măsuri de protecţie:

Se lucrează cu echipament de protecţie adecvat, ochelari şi mască de praf. La utilizări îndelungate se poartă mănuşi. Sacul se va ridica, îndoind genunchii şi ţinând spatele drept. Se evită prăfuirea în mediul înconjurător. Nu se deversează produsul în reţeaua de canalizare. Se poate îndepărta cu deşeurile menajere biodegradabile.

Condiţii de depozitare

Sacii se păstrează pe paleţi de lemn, în locuri acoperite, uscate şi ferite de intemperii.

În cazul utilizării parţiale, închideţi sacul cu grijă, pentru a nu primi umiditate care reduce timpul de lucru

Specificații
Caracteristici
Producator Siniat
Culoare Alb
Greutate (kg) 5
Tip produs Ipsos
Greutate 5 Kg
Review-uri
Scrie un review